Koninklijk Paleis Amsterdam

Exclusief bij MAX: kijkje achter de deuren van het Koninklijk Paleis Amsterdam

Midden in onze hoofdstad staat Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Een levendig gebouw met imposante zalen en salons. In verband met het coronavirus is het paleis momenteel gesloten voor bezoekers. Gelukkig kan MAX tóch al het moois met iedereen delen. Jan Slagter neemt de kijker, onder begeleiding van de conservator, mee door het paleis.

Uniek gebouw

Na twee succesvolle bezoeken aan Keukenhof, staat er ditmaal een bezichtiging van Koninklijk Paleis Amsterdam op de planning. Een uniek gebouw dat een grote rol heeft gespeeld in onze vaderlandse historie en waar nog steeds geschiedenis wordt geschreven. Het is de plek waar wereldleiders worden ontvangen, waar troonswisselingen plaatsvinden en koninklijke huwelijken worden gevierd. Samen met conservator Alice Taatgen, neemt Jan Slagter u mee langs indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en het bijzondere meubilair van Lodewijk Napoleon. Ondersteund door prachtige muziek kan iedereen, vanaf de bank, toch genieten van het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de 17e eeuw en in de voetsporen treden van koninklijke gasten.

Exclusief en uniek!

Jan Slagter: “Het maken van uitstapjes is door de coronamaatregelen nog lastig en veelal onmogelijk. Ik ben daarom heel blij dat we in navolging van Keukenhof, nu óók naar Koninklijk Paleis Amsterdam mogen. Iedereen kent de buitenkant van het imposante gebouw op de Dam en nu mogen we exclusief binnen opnames komen maken. Dat is uniek!”

Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam is te zien op zaterdag 30 mei om 19.05 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Reacties (2)

 1. farida says:

  goedeavond MAX

  IK HEB ENORM GENOTEN VAN HET PALEIS.
  ZO MOOI VAN BINNEN EN OP ALLES WAT ER IN BINNEN IS, EEN VERHAAL.

  IK GA ZEKER EEN KEER, NOOIT DE MOEITE GENOMEN EN WOON AL SINDS 1973 IN NEDERLAND .

  BEDANKT.

 2. Amaranthus says:

  Ben al 3 keer met de oppaskinderen en ook nog eens met mijn moeder naar het paleis geweest. Was echt genieten om alles weer even te zien. Jammer dat Amsterdam zo’n gedoe is met de trein enzo (naast nu met de corona) ook met het overstappen enzo mijn ouders vinden dat te veel gehaast en zijn altijd bang dat er onderweg iets mis gaat.
  Maar heel mooie registratie. Ook altijd complimenten voor de achtergrond muziek bij de (bij alle MAX programma’s). Hoop op een herhaling.