Elles de Bruin, We hebben ruzie

Elles de Bruin maakt nieuwe podcast: We hebben ruzie

Waar gezinnen in hun jonge jaren nog gelukkig in 1 huis woonden, vechten ze elkaar later soms de tent uit. Hoe kan dit? In de MAX/NPO 5-podcast We hebben ruzie gaan journalisten Elles de Bruin en Jantine Stoel op zoek naar de oorsprong van familieruzies en de oplossing ervan. Wat hoe maak je een ruzie goed? Of is het toch beter om elkaar nooit meer te zien? 

Taboe

Familieruzies zijn een taboe en het aantal conflicten is groot. Uit onderzoek onder het MAX Opinie Panel blijkt dat 61 procent van de respondenten ruzie heeft (gehad) met een familielid. En dat 67 procent het specifieke familielid niet meer spreekt. Elles de Bruin en Jantine Stoel nemen met een aantal van hen contact op: hoe heeft het zo mis kunnen gaan?

Echte verhalen en deskundigen aan het woord

In We hebben ruzie worden waargebeurde verhalen van familieruzies afgewisseld met uitleg van deskundigen. Elles en Jantine vragen de ervaringsdeskundigen naar de meest kwetsende ruzies en hun diepste gevoelens en emoties. Maar ze gaan zelf ook op ontdekkingstocht naar hun eigen rol binnen hun familie. Elles de Bruin: “Er is veel leed en onbegrip. Maar we hopen dat men na het luisteren van de podcast denkt: Ah, dus zo zit het!”

De podcast We hebben ruzie is vanaf 23 augustus 2021 te beluisteren op NPORadio5.nl de NPO Radio 5-app, Spotify, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingdiensten.

Geef een antwoord