Een nieuw decor voor het NOS journaal

Het NOS journaal komt vanaf vrijdag 2 december 2016 samen met het NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur uit één decor. Om 18.00 uur is het nieuwe decor voor het eerst te zien in het NOS Journaal.

Efficiënt en tijdbesparend

Het nieuwe decor, ontworpen door FishEye Media Productions, is volledig rond, en daardoor is het makkelijker om alledrie de programma’s vanuit één decor te maken. Met dit nieuwe decor onderstrepen NOS en NTR hun nauwe samenwerking bij het programma Nieuwsuur. Kenmerkend zijn de grote schermen die de presentatie ondersteunen om het nieuwsverhaal nog beter te kunnen vertellen. Daarnaast is het ook een efficiënter en tijdbesparend decor. De studio hoeft tussen de verschillende uitzendingen door namelijk niet meer omgebouwd te worden. Voorlopig is het nieuwe uiterlijk alleen te zien bij de langere NOS Journaals in de avond. De kleinere studio van de ochtend- en daguitzendingen wordt in de komende maanden nog omgebouwd.

Het weer verandert

De formats van het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur veranderen niet. Zo blijven de Nieuwsuur-presentatoren aan een presentatiedesk zitten en staan de presentatoren van het NOS Journaal tijdens Nieuwsuur als vertrouwd voor de schermen. Voor de weerpresentatoren verandert er wel één en ander. Zij maken vanaf vrijdag 2 december 2016 een loopje en laten op een extra breed scherm het weer van de komende dagen zien.

Samenwerking Nieuwsuur

Het ‘oude’ decor van de NOS Journaals was sinds mei 2012 in gebruik en aan vervanging toe, aldus hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. “In het nieuwe decor komen vorm en inhoud nog beter samen. Grotere schermen en de modernste techniek geven de redactie meer mogelijkheden het beeld te laten spreken en in te gaan op de betekenis van nieuwsfeiten.” Nieuwsuur, het nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR, houdt zijn eigen gezicht, maar binnen het programma is duidelijk de nauwe samenwerking te zien met NOS Nieuws en NOS Sport. Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur: “Het nieuwe decor brengt voor de kijker meer eenheid tussen de programma’s, met behoud van hun eigen karakter. Daarom hebben we het format eerder dit jaar al wat aangepast, waarbij zowel Nieuws als Sport hun eigen plek hebben binnen Nieuwsuur. Dat komt in dit nieuwe decor nog beter tot uiting.”

(Bron: NOS)

Geef een antwoord