Maud & Babs

Dramaserie Maud & Babs bij MAX

De dramaserie Maud & Babs met een sterrencast bestaande uit onder anderen Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten, is vanaf zondag 12 september 2021 te zien bij MAX.  Maud & Babs is een licht humoristische serie over een familie die onder hoge druk komt te staan vanwege toenemende mantelzorg.

Maud zorgt voor Babs

In 8 afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met 2 studerende kinderen draaiende te houden.

Niets aan de hand

In aflevering 1 denkt Maud het wat rustiger te krijgen: de kinderen zijn bijna de deur uit, de relatie met Koen is nog steeds goed en ook de verloskundepraktijk loopt prima. Tijd om te genieten! Maar dan begint haar moeder Babs te veranderen. Ze kookt niet meer en ook schoonmaken vindt ze niet meer zo nodig. Wat maakt ze nou vies in haar eentje? Maud gaat poetsen, koken en regelen. Juliette vindt het onzin en doet niet mee. Zij is er voor de leuke dingen. Als Babs letterlijk en figuurlijk de weg kwijtraakt, probeert Maud thuishulp aan te vragen. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ze raakt verstrikt in een wirwar van zorgorganisaties. Toch blijft ze er opgewekt onder. Ze heeft het onder controle, echt. Koen heeft echter zijn twijfels. Komt het nog goed?

Cast Maud & Babs

De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (Vintage). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Mantelzorg

Maud & Babs is een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. Mantelzorg is een urgent maatschappelijk onderwerp. In Nederland is 1 op de 3 volwassenen mantelzorger, dat is circa 5 miljoen mensen (bron: SCP 2020). Gewone mensen, die naast hun baan en gezin intensief voor iemand zorgen.

MAX Seniorencoach

Verlies van een geliefde, onverwachts mantelzorger worden of het gevoel alleen te staan; slechts enkele thema’s waar je als 55-plusser tegenaan kunt lopen. Thema’s die soms prettig zijn om te bespreken met een daarvoor opgeleide seniorencoach. Mieke Schouten is sinds 2019 gediplomeerd seniorencoach binnen Omroep MAX. De MAX Seniorencoach helpt mensen die vastlopen weer in hun kracht te staan.

Bent u lid van MAX en zit u ergens mee en zou u daar graag iets aan willen doen? Neem dan vrijblijvend contact op met de MAX Seniorencoach. Bel met 035 – 677 07 10 (lokaal tarief) of meld u aan via de website. Het nummer is op werkdagen te bereiken tussen 10.00 en 14.00 uur.

De dramaserie Maud & Babs, 8 delen, is te zien vanaf zondag 12 september 2021 om 22.20 uur op NPO 1. 

Geef een antwoord