bestand verbergen

Digitips over Windows Verkenner

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer geven wij u tips hoe u Windows Verkenner kunt aanpassen, hoe u bestanden kunt verbergen in Verkenner en hoe u grote bestanden verkleint om bijvoorbeeld te versturen.

Weergave Verkenner aanpassen

De Verkenner is er om te navigeren door de bestanden en mappen op de computer. De inhoud van de aangeklikte mappen kunt u aanpassen naar hoe u ze persoonlijk het liefst weergegeven ziet. Heeft u bijvoorbeeld liever een alfabetische lijst of toch liever grote pictogrammen. Dit is eenvoudig aan te passen.

Bestanden verbergen

Wist u dat u bestanden kunt verbergen op uw computer? Ze blijven dan wel aanwezig, maar zijn niet meer zichtbaar voor eventuele andere gebruikers van de computer. Als ze niet langer onzichtbaar hoeven te zijn, kunt u ze eenvoudig weer tonen.

Zip-bestanden

Door verschillende grote bestanden in een zip-bestand te zetten bespaart u veel ruimte en kunt u ze bijvoorbeeld via e-mail versturen. Wij leggen uit hoe u een zip-bestand kunt maken en hoe u die kunt openen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over fotofilters gebruiken op de iPhone en iPad, wifi veilig gebruiken als u onderweg bent of roamingkosten? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie