geluid

Digitips over volume en geluid regelen van websites, programma’s en Windows 10

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige digitips over het gebruik van digitale mogelijkheden. De computer kent veel plekken waar geluid vandaan kan komen én veel plekken om te regelen welke programma’s geluid mogen maken. Deze maand gaan we in op het regelen van volume en geluid van websites, programma’s en Windows 10.

Geluid slim regelen in Windows 10

Op de pc zijn er een hoop dingen die geluid voortbrengen. Er zijn verschillende manieren om die geluiden harder en zachter te zetten of op elkaar af te stemmen. Bekijk een aantal handige tips.

Geluid van websites uitzetten

Soms spelen websites zodra u ze opent muziek, video’s of geluid af. Dat kan storend zijn. Een oplossing is om het geluid van een afzonderlijk tabblad uit te zetten. We vertellen hoe u dit kunt uitschakelen in tabbladen van Chrome, Edge, Firefox of Safari.

Makkelijk volume per programma regelen

Met de volumemixer kunt u het volume van de verschillende geluiden die uw computer voortbrengt afzonderlijk regelen. Zo zet u bijvoorbeeld de geluiden van programma’s uit of zachter, zodat u zonder bliepjes en piepjes kunt genieten van een muziekje.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over veilig online betalen, een webwinkelkeurmerk controleren of de privacy-instellingen van Facebook aanpassen? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie