volume

Digitip: makkelijk volume per programma regelen

Stel met de volumemixer het volume in voor geluiden die uit de computer komen. Zet bijvoorbeeld de geluiden van programma’s uit of zachter, zodat u zonder bliepjes en piepjes kunt genieten van een muziekje.

Geluid van programma’s regelen

Aan de rechterkant van de Taakbalk, in het Systeemvak, vindt u het volumepictogram. Klik hierop en u kunt het volume van de luidsprekers harder of zachter slepen. Maar wanneer u bijvoorbeeld geniet van muziek, wilt u waarschijnlijk niet dat computermeldingen net zo hard uit de luidspreker van de computer komen. Op zo’n moment is de volumemixer handig. Hierin regelt u namelijk het volume per onderdeel.

  • Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram > Volumemixer openen.
  •  Onder ‘Toepassingen’ staat ‘Systeemgeluiden’ en rechts daarnaast de verschillende programma’s waar geluid bij hoort. Staan er veel programma’s open, dan staat onder in de volumemixer een scrolbalk. Klik op de balk en verschuif hem naar rechts om ook de andere programma’s in beeld te krijgen.
  • Van Systeemgeluiden (denk aan een melding bij een nieuwe e-mail) en elk afzonderlijk programma is nu het volume in te stellen. Klik eronder op het blauwe balkje en houd de muisknop ingedrukt terwijl u het volume harder (omhoog) of zachter (omlaag) zet.
  • Sluit de volumemixer met een klik op het kruisje rechtsboven.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie