locatie

Digitips over veilig online winkelen en betalen en locatieverzoeken van apps

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige digitips over het gebruik van digitale mogelijkheden. Deze maand vindt u informatie over hoe u veilig online kunt winkelen en betalen. Ook gaan we in op apps die u locatieverzoeken doen.

Veilig online betalen

Doet u weleens online uw aankopen? Dan gaat veiligheid voor alles. Er zijn verschillende methodes om uw online aankopen af te rekenen. Naast iDEAL is dat onder andere mogelijk met creditcards (zoals MasterCard en VISA) en PayPal. Het is altijd raadzaam om goed uit te zoeken wat voor u een prettige en veilige manier is om online te winkelen. Wij zetten op een rij waar u op moet letten.

Hoe controleer ik een webwinkelkeurmerk?

Over het algemeen voeren betrouwbare webwinkels een keurmerk. Zij betalen dan voor een certificaat dat hun betrouwbaarheid aangeeft. Maar controleer of dit keurmerk ook echt is. Een logo van het keurmerk bij de webshop zelf zegt namelijk niet alles. Iedereen kan een plaatje op zijn site zetten. We vertellen hoe u dit kunt controleren.

Een app wil mijn locatie weten, wat nu?

Een app mag en kan niet zomaar alles weten. Bij de installatie heeft een app verschillende machtigingen nodig. Sommige apps willen uw locatie weten. Daar krijgt u op Android-toestellen dan een melding van. Waarvoor is die melding en wat doet u ermee?

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over de privacy-instellingen van Facebook aanpassen, een slimme deurbel of e-boeken downloaden? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie