podcasts abonneren

Digitips over podcasts luisteren en erop abonneren

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige digitips over het gebruik van digitale mogelijkheden. Deze maand vertellen we hoe u podcasts kunt luisteren en hoe u zich kunt abonneren op podcasts van uw keuze.

Luisteren naar podcasts

Een podcast is een audiobestand dat u kunt streamen of downloaden. Podcasts zijn er in verschillende soorten en maten: van lange thrillerseries en grote interviews tot hoorspelen, korte nieuwsverhalen en gesproken columns. Veel mediabedrijven gebruiken podcasts voor series in verhalende vorm. In deze Digitip vertellen we u over de verschillende mogelijkheden.

Abonneren op podcasts

Podcasts vormen vaak een serie. Als u zich op zo’n serie abonneert krijgt u een seintje als er een nieuwe aflevering klaarstaat. De term ‘abonneren’ is in dit geval misschien een beetje verwarrend. Want aan abonnementen zit over het algemeen een betaalverplichting. Een podcast luisteren is daarentegen juist (meestal) gratis. Bekijk hoe het in zijn werk gaat.

Podcasts luisteren via Spotify-app

De meeste mensen kennen Spotify als muziekstreamplatform, maar er zijn ook veel podcasts te vinden. Van misdaadverhalen tot komedies, sportbesprekingen en slaapmeditaties. We vertellen hoe u interessante podcasts kunt vinden, opslaan en beluisteren waar en wanneer u dat wilt. Zowel online als offline.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over de berichtenapp Signal als alternatief voor WhatsApp, veilig online betalen en hoe u online aangifte kunt doen bij de politie? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie