Marktplaats

Digitips over oplichting via Marktplaats, fraude met beleggingen en crypto en een neptelefoontje herkennen

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we over oplichting via Marktplaats, fraude met beleggingen en crypto en een neptelefoontje herkennen.

Oplichting via Marktplaats

Gezond verstand en zelfs een klein beetje achterdocht zijn daarom belangrijk. In deze Digitip vertellen we hoe u trucs op Marktplats kunt herkennen, zodat u geen slachtoffer wordt van fraude.

Fraude met beleggingen en crypto

Via nepadvertenties worden slachtoffers verleid geld te beleggen of te investeren in crypto. Wie er in trapt, is zijn spaarcenten voorgoed kwijt. In deze Digitip gaan we in op boilerroomfraude en op cryptofraude.

Hoe herken ik een neptelefoontje?

Wees op uw hoede als een vriendelijke dame van Microsoft of een medewerker van de bank belt. Grote kans dat het een neptelefoontje is. Het is een beproefde manier van criminelen om geld of persoonlijke gegevens los te peuteren. Wees voorbereid en lees wat u kunt doen en wat u zeker niet moet doen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over phishing, oplichting via WhatsApp en een oplichter op sociale media herkennen? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie