Instagram

Digitips over Instagram, een livevideo maken op Facebook en veelvoorkomende jongerentermen als vloggen

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand over Instagram, een livevideo maken op Facebook en de betekenis van termen als bloggen, vloggen en snappen.

Bloggen, vloggen, snappen en meer

Onder jongeren zijn termen als bloggen, vloggen, snappen en influencers inmiddels heel normaal. Benieuwd wat deze termen inhouden? We laten u de betekenis van deze en andere moderne woorden kennen via de Digitip over dit onderwerp.

Livevideo maken op Facebook

Bent u bij een bijzondere gebeurtenis aanwezig en wilt u uw Facebookvrienden live laten meegenieten? Maak dan gebruik van de livestreamfunctie. Zo verandert uw Facebookpagina in een televisiekanaal met uzelf in de rol van razende reporter. Leuk voor verjaardagen, concerten, een bruiloft of een diploma-uitreiking. Wij vertellen u hoe u dit voor elkaar krijgt.

Instagram: de basis

Instagram, door jongeren ook wel ‘Insta’ genoemd, is een populair sociaal netwerk dat volledig draait om foto’s. Het principe is hetzelfde als andere netwerken zoals Facebook en Twitter. Mensen maken een account aan, delen iets (een foto met een bijschrift) en andere mensen kunnen erop reageren. Ook beginnen? Leer dan de basis over Instagram.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over de betekenissen van emoji’s, het vergeten van een wachtwoord of meldingen in Windows 10 uitschakelen? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord