Tikkie

Digitips over betaalverzoeken versturen en ontvangen via Tikkie

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige digitips over het gebruik van digitale mogelijkheden. Deze maand vertellen we u over betaalverzoeken versturen en betalen via Tikkie.

Wat is Tikkie?

Tikkie is een gratis app waarmee gebruikers gemakkelijk geld terugvragen bij anderen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij iemand (alle) kosten vooruit heeft betaald. Via de app maakt die persoon een betaalverzoek, ook wel een Tikkie genoemd, voor het juiste bedrag. Dit verzoek wordt vervolgens via WhatsApp of sms verstuurd naar de mensen die nog moeten betalen. Vooral jongeren zeggen na het afrekenen vaak tegen elkaar: ‘Ik stuur je een Tikkie’. In andere woorden: ‘Ik stuur je een betaalverzoek’. Zo gaat het versturen van een Tikkie in zijn werk.

Een Tikkie betalen

Heeft u via een Tikkie een betaalverzoek ontvangen? Geld terugbetalen is dan heel eenvoudig. Daarvoor is het niet nodig om zelf de Tikkie-app te installeren. Dat is alleen nodig als u zelf geld aan iemand anders wilt terugvragen.

Hoe ziet u of een Tikkie-betaalverzoek veilig is?

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro en betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat u de betaling altijd afrondt via uw eigen bank. Dat maakt de app Tikkie tot een heel veilige betaalmethode. Wel is het verstandig goed op te letten of het om een echt- of nep-betaalverzoek gaat.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over grote bestanden versturen, online aangifte doen bij de politie of het luisteren naar podcasts? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie