Tikkie

Digitip: hoe ziet u of een Tikkie betaalverzoek veilig is?

Een betaalverzoek via de app Tikkie is snel en eenvoudig. En veilig. Maar pas wel op voor nep-betaalverzoeken en leer ze herkennen.

Wat is een Tikkie?

Met de app Tikkie vragen gebruikers gemakkelijk geld terug bij anderen. Door in de app een betaalverzoek aan te maken en dit via WhatsApp te delen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij iemand (alle) kosten vooruit heeft betaald. “Stuur maar even een Tikkie”, zeggen mensen dan. Het is bijzonder handig. Iedereen maakt geld over via iDEAL.

Lees in het artikel Betaalverzoek sturen met Tikkie hoe het precies werkt.

Hoe betrouwbaar is Tikkie?

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. Betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat u de betaling altijd afrondt via uw eigen bank. Dat maakt de app tot een heel veilige betaalmethode.

Een echt Tikkie herkennen

Helaas is Tikkie ook ontdekt door oplichters. Het is dus opletten geblazen. Gelukkig is het gemakkelijk om een echt betaalverzoek te herkennen. Tikkie gebruikt altijd een link die er zo uitziet: https://tikkie.me/pay/[code]

Zie het voorbeeld hieronder. Krijgt u een Tikkie let dan op de link. Deze bevat altijd:
• ‘https’ aan het begin.
• ’tikkie.me/pay/’ in de rest van de link.

Oplichters spelen graag met de link. U ziet dan bijvoorbeeld ’tlkkie.nl’ in plaats van ’tikkie.me’. Let dus heel goed op de link.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie