WOZ-waarde

Digitip: WOZ-waarde opvragen via MijnOverheid

De overheid probeert zo veel mogelijk zaken te digitaliseren. Naast de fysieke brievenbus ontvangen burgers om die reden post in een digitaal postvak. De overheid hoopt dat er in de toekomst helemaal geen fysieke post meer nodig is. Het digitale postvak vindt u op Mijn.overheid.nl.

Aangesloten gemeenten

Nog niet alle gemeenten hebben zich aangesloten bij MijnOverheid. Gelukkig delen wel steeds meer steden en dorpen WOZ-gegevens met MijnOverheid. Benieuwd welke gemeenten er zijn aangesloten? Bekijk hier een overzicht. Gemeenten die nog geen WOZ-gegevens delen, doen dat vaak wel via een eigen website.

Inloggen

Log eerst in bij MijnOverheid. Dat werkt als volgt:

  • Surf naar de website van MijnOverheid.
  • Klik aan de rechterkant op Inloggen.
  • Vul de DigiD-gebruikersnaam en het bijhorende wachtwoord in.
  • Klik op Inloggen.
  • Mogelijk verschijnt er een overzicht van welke nieuwe organisaties er bij MijnOverheid zijn aangesloten. Klik in dat geval op Ga verder naar MijnOverheid.

WOZ-waarde bekijken

Vanuit MijnOverheid vraagt u de WOZ-waarde op, mits de gemeente bij het digitale postvak is aangesloten. Dat werkt als volgt:

Klik bovenaan op Persoonlijke gegevens.
Scrol een stukje omlaag totdat u het onderdeel ‘Wonen’ tegenkomt.
Klik op WOZ.

Na enkele seconden verschijnen de WOZ-waarde en het taxatieverslag in beeld.

(Bron: Seniorweb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie