online spelletjes

Digitip: online spelletjes spelen tegen anderen

Om een spelletje met iemand anders te spelen is het niet nodig om bij die persoon op bezoek te gaan. Via het internet spelletjes spelen met andere mensen kan namelijk ook. Zowel op de computer als op mobiele apparaten. Bij de meeste van deze spellen kunt kiezen of u tegen de computer wilt spelen of tegen andere mensen. Dit kunnen voor u bekende mensen zijn, maar ook onbekenden. In dit artikel bespreken wij een aantal spellen. Daarbij is aangegeven voor welke apparaten het spel beschikbaar is.

Wordfeud (iOS, iPadOS en Android)

Voor veel mensen is Wordfeud een oude bekende. Maar het spel mag zeker niet ontbreken in dit artikel. Wordfeud lijkt op het bordspel Scrabble. Met letterblokjes maakt u woorden op een speelbord. De speler die de meeste punten scoort met zijn woorden heeft gewonnen. Via de app is het mogelijk om tegen bekenden te spelen en met de chat-functie houden de spelers contact met elkaar. Download de app gratis in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

De slimste mens (iOS, iPadOS en Android)

Van het programma De slimste mens is ook een app beschikbaar voor op mobiele apparaten. Hiermee speelt u zelf de bekende rondes van het programma, zoals 3-6-9 en Open deur. Via allerlei triviavragen achterhaalt u wie de slimste is. Speel hierbij tegen een willekeurige slimmerik of tegen slimme vrienden. Even oefenen in uw eentje? Dat kan ook in dit spel. De app is gratis te downloaden in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Ruzzle (iOS, iPadOS en Android)

Een digitale variant van Boggle is het spelletje Ruzzle. Hierbij moet de speler binnen bepaalde tijd zoveel mogelijk woorden maken binnen het rooster van letters. Daarbij speelt u tegen uzelf, willekeurige tegenstanders of (Facebook-)vrienden. De app is gratis te downloaden in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Rummikub (Windows, Mac, iOS, iPadOS en Android)

Van Rummikub bestaan er veel verschillende digitale varianten. Maar de originele maker van het spel heeft tegenwoordig ook een gratis online spel. Koppel een Facebook-account om tegen Facebook-vrienden te spelen of speel een potje tegen willekeurig gekozen tegenstanders. Voor mobiele apparaten is er een gratis app. Download de app in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad. Op een computer speelt u via de browser op de website van Rummikub.

Board Game Arena (Windows, Mac, iOS, iPadOS en Android)

Voor Board Game Arena hoeft u geen app of spel te downloaden. Het spelen gaat namelijk gewoon via de internetbrowser. Board Game Arena is een website waarop 175 verschillende spellen te vinden zijn. Denk aan Yatzee, Keezen, hartenjagen, dammen en boerenbridge. Maar ook meer recente bordspellen, zoals Carcassonne, staan in het assortiment. Op dit platform kunt u tegen zowel onbekenden als bekenden spelen. Surf naar boardgamearena.com en maak een account aan.

Spelletjes Omroep MAX

De MAX Geheugentrainer app is gebaseerd op het populaire televisieprogramma van Omroep MAX en beschikt over 14 minispellen. Verdeeld over de categorieën Geheugen, Rekenen, Concentratie en Taal en bevat onder andere het Boodschappenspel, Zoekplaatje en Letterregen. Elk spel is voor iedereen makkelijk te leren en in 3 verschillende niveaus te spelen.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een antwoord