vakantiefoto's

Digitip: betere vakantiefoto’s

Een kiekje is zo gemaakt. Besteed deze zomer extra aandacht aan licht en compositie en kom met betere vakantiefoto’s thuis.

Tips voor betere vakantiefoto’s

Belangrijk voor het maken van een foto is natuurlijk het licht. Zonder licht, geen foto. Bovendien is tegen de zon in fotograferen bijvoorbeeld moeilijk en zorgt het vaak voor overbelichte plaatjes. Maar behalve licht, is ook de compositie belangrijk. Let daarbij op de volgende dingen:

Zorg voor een rechte horizon

Vaak drukken mensen op de ontspanknop, waardoor de camera een beetje naar rechts helt. Gevolg is dat de horizon net niet recht staat. Houd om deze beweging te voorkomen de camera met 2 handen vast: 1 hand is voor ondersteuning en met de andere drukt u af.

Plaats het onderwerp uit het midden

Een foto is dynamischer als het onderwerp niet recht in het midden van de foto staat. Plaats ook de horizon uit het midden, bijvoorbeeld op een 3e van boven of een 3e van onder.

Bekijk het vanuit een ander perspectief

Heel veel foto’s zijn genomen vanaf ooghoogte. Het loont om af en toe eens door de knieën te zakken of op een bankje te gaan staan. U kijkt dan heel anders tegen de wereld aan en krijgt een ander perspectief.

Maak gebruik van lijnen

Gebruik elementen zoals rivieren, slootjes, muurtjes en wegen om het oog door een foto te leiden. Lijnen geven een foto ook diepte.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een antwoord