We zijn er Bijna!

Nel, Hans, Marijke en Kees nemen hun honden Sita en Nola mee in We zijn er Bijna!

Een primeur dit jaar in de groep van We zijn er Bijna! Voor het eerst reizen er 2 honden mee. Nel en Hans reizen samen met hun labrador Sita. Kees en Marijke nemen hun Friese Stabij Nola mee. De echtparen vertellen hoe dat ging in de groep en hoe het is om met een hond op vakantie te gaan.

Wat betekent de hond voor jullie?

Nel en Hans: “Sita is een huisgenoot voor ons. Als zij niet meekan op vakantie, dan zoeken we iets anders. Ze hoort gewoon bij ons.”

Marijke en Kees: “Nola is net ons kind. Zo gedraagt ze zichzelf ook.”

Hoe hebben de honden en de groep het ervaren tijdens deze reis?

Nel en Hans: “Volgens ons was iedereen na een paar dagen gewend dat Sita er altijd bij was. Er waren maar enkelen die niet zo van honden hielden, dus hielden we daar rekening mee. Maar op het einde van de reis zochten zij haar ook op. Het is zelf gebeurd dat een van onze medereiziger haar meenam om een rondje te lopen.”

Waar moet je op letten wanneer je met de hond op vakantie gaat? We zijn er Bijna!

Nel en Hans: “Je moet altijd even opletten of er op een camping of in een restaurant wel honden toegelaten worden. Op de meeste campings is het geen probleem, behalve in Nederland aan de kust. Daar willen ze nog wel eens een apart hondenveld hebben, of helemaal geen honden toelaten.”

Marijke en Kees: “We letten eigenlijk nergens op van tevoren. We laten de hond gewoon altijd aan de lijn lopen, dat is wat relaxter. Gelukkig is het een hele gemakkelijke hond.”

Welke dingen zijn leuk om te doen met een hond op vakantie? We zijn er Bijna!

Nel en Hans: “We doen gewoon de dingen die we zelf ook leuk vinden. Heerlijk wandelen langs het strand bijvoorbeeld. Als Sita niet meekan met activiteiten dan blijft ze in de caravan. Al gaan we om 9 uur ’s morgens weg en komen we om 7 uur ’s avonds weer thuis, onze hond vindt dat prima. Met warm weer doen we de airco aan, anders wordt het te warm.”

Marijke en Kees: “We willen andere mensen niet lastig vallen met onze hond tijdens excursies. Daarom blijft Nola gewoon in de camper zitten. Ze vindt dat helemaal niet erg. Natuurlijk is ze blij als we er weer zijn, maar het is een hele relaxte hond.”

Reisleiders Giesela en Gerard van We zijn er Bijna! 2023
Lees ook: Even voorstellen: reisleiders Giesela en Gerard van We zijn er Bijna! 2023

Hoe gaat een tocht in de auto?

Nel en Hans: “Het is belangrijk om genoeg eten mee te nemen. Als we stoppen met de auto dan laten we Sita natuurlijk ook even uit. Onderweg zie of hoor je haar niet.”

Marijke en Kees: “We laten haar vaak uit, en onszelf ook. Ze ligt heerlijk op de bank in de camper, dus heeft voldoende ruimte. Maar we stoppen regelmatig om even te gaan lopen.”

En op de ferry tijden We zijn er bijna!?

Nel en Hans: “Op de ferry staat van alles omschreven wat wel en niet mag. De hond moet aangelijnd zijn, wat heel logisch is. En eigenlijk moeten ze ook een muilkorf dragen. In de praktijk zie je echter dat dat eigenlijk niet gebeurt.”

Marijke en Kees: “Nola sliep gewoon naast ons bed. Ze beklom alle trappen zelf, dat ging allemaal heel goed. We hadden Nola van tevoren goed uitgelaten, maar hij poepte toch een keer op de boot. Daar kun je natuurlijk niks aan doen, je kunt niet alles voor zijn. Dus we hebben het gewoon opgeruimd.”

Wat moet je inpakken voor de hond?

Nel en Hans: “Poepzakjes. Eten kun je natuurlijk overal kopen, maar het is toch het fijnste als ze haar eigen brokken heeft. Onze auto is onderweg in 2 delen verdeeld. Op de ene plek kan Sita zitten, en de andere plek is voor nog wat spullen en voor de loopplank. De auto is best wel hoog, dus ze gaat liever over de loopplank. Gedurende de reis blijft ze gewoon liggen.”

We zijn er bijna! gaat bijna beginnen!

Alle We zijn er Bijna! routes vindt u hier. Het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna! is te zien vanaf dinsdag 15 augustus om 21.20 uur bij MAX op NPO 1. Liever op een zelfgekozen moment (terug) kijken? Dat kan gratis op NPO Start. Daar zijn ook de oudere seizoenen te bekijken. 

Geef een reactie

Reactie

    Eva111 says:

    Heel leuk dat je hond meegaat op vakantie, maar dan moet je er ook rekening mee houden. En als ik lees dat een hond 10 uur in een caravan zit opgesloten als de bazen op excursie zijn en dan nog denken dat de hond het niet erg vind, vind ik heel raar. Ook al blaft de hond niet of zo wil niet zeggen dat die het leuk vind. En het kan ook in een caravan heel warm worden en airco kan uitvallen. Voor wie neem je dan de hond mee voor jezelf of het plezier van die hond.