Denkend aan Holland

Denkend aan Holland 2023: bekijk hier de eerste beelden

Voor het 5e seizoen van Denkend aan Holland, trotseren Janny van der Heijden en André van Duin deze zomer de Nederlandse wateren. Met de boot varen ze langs prachtige routes en ontdekken Nederland vanaf het water. En niet alleen vanaf het water, want er worden regelmatig verrassende tussenstops gemaakt. Kunt u ook niet wachten? Bekijk dan hieronder de eerste beelden! 

Nieuwe plekken ontdekken

Dit jaar in natuurlijk weer nieuwe plekken om te ontdekken. Zo varen Janny en André over de Geldersche IJssel, gaan ze met hun bootje naar André’s geboortestad: Rotterdam, bezoeken ze vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Heusden én genieten ze van de kronkelende Overijsselse Vecht. Uiteraard is scheepshond Nhaan ook van de partij, zij houdt een oogje in het zeil.

Bekijk hier de eerste beelden van Denkend aan Holland:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

 

Webserie Janny vaart wel

Janny vaart voor Denkend aan Holland al jaren door Nederland. Op het water ziet ze veel gebeuren waar ze zich over verbaast. Waarom mag je de naam van je boot niet veranderen, hoe ga je zonder brokken door een sluis en waarom sla je een fles champagne kapot bij het dopen? Voor de webserie Janny vaart wel kijkt Janny mee met mensen die dagelijks op en rond het water werken en leven. Denk aan sluiswachters, havenmeesters, de waterpolitie en pontbestuurders. Bij hen zoekt Janny antwoorden op deze en andere vragen. De webserie is vanaf 26 augustus te zien op NPO Start.

Denkend aan Holland is te zien vanaf zaterdag 26 augustus 2023 om 22.05 uur op NPO 1. 

(Foto: © MAX/Viviënne de Rop)

Geef een reactie