De AM-frequentie verdwijnt

Vanaf 1 september 2015 is NPO Radio 5 Nostalgia niet meer via de AM-frequentie te ontvangen. De zender verdwijnt niet, maar is nu op andere kanalen te beluisteren. Waar? We hebben de mogelijkheden voor u op een rij gezet.

Bezuinigingen

De bezuinigingen van het kabinet dwingen de publieke omroep tot keuzes. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft besloten de AM-frequentie vanaf september 2015 af te schakelen. Hiermee bespaart de NPO 1,2 miljoen euro.

Waar vindt u Radio 5 Nostalgia na 1 september 2015?

 • Via de kabel
  Als uw radiotoestel verbonden is met het kabelnetwerk, dan kunt u per provincie de frequentie controleren. Belt u liever? Dan is 0800 0900 500 de speciale frequentielijn van de NPO.
 • Via uw digitale televisie
  Heeft u een digitaal televisie-abonnement? Dan heeft u naast allerlei televisiezenders hoogstwaarschijnlijk ook alle publieke radiozenders! Neem contact op met uw televisieprovider voor meer informatie.
 • Via het internet
  Zit u achter de computer, met de tablet op schoot of bent u onderweg met een smartphone? Luister via de live-player of download de NPO Radio 5 app voor iPhone/iPad of Android.
 • Via Digitale Radio+ (DAB+)
  Digital Radio+ (DAB+) zit gratis in de lucht, maar dan met digitale geluidskwaliteit en meer zenders. Deze dekking wordt nog altijd uitgebreid naar een optimale ontvangst in Nederland. Om Digital Radio+ te ontvangen heeft u een digitale radio nodig.
 • Via de satelliet/schotel
  NPO Radio 5 Nostalgia is ook via de satelliet te ontvangen. Kijk voor de Canaal digitaal/M7 frequenties op de website.

Geef een antwoord

Reactie

 1. merkx112 says:

  Ik luister veel naar radio maria. Dat gaat ook via digitale Radio DAB+.

  Anna Maria