Duur 01:00
Gepubliceerd op 9 april 2021

Chocoladekunst in MAX-programma ‘Showcolade’

MAX introduceert een nieuw familieprogramma: Showcolade. Een levendige spelshow voor jong en oud die de kijkers verrast met ambacht en chocoladekunst. Welke objecten zijn echt en welke zijn van chocola? Onder leiding van Edsilia Rombley proberen teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis dit, samen met hun teamleden, te achterhalen. Kunt u er chocola van maken?

Niet van echt te onderscheiden

Al enige tijd gaan er wereldwijd video’s rond van objecten, die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn, maar eetbaar blijken te zijn. De creaties die van chocola worden gemaakt zijn oneindig en zeer verrassend. Of u nu van chocolade houdt of niet; uw mond valt ervan open.

Chocoladespecialisten

Patissiers Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden zijn pure chocoladespecialisten, die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend. Speciaal voor Showcolade gaan zij aan de slag met het maken van voorwerpen zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken. Allemaal 100 procent van chocola, stuk voor stuk kleine kunstwerken en… niet van echt te onderscheiden.

2 teams

Edsilia Rombley daagt 2 teams van bekende Nederlanders, onder leiding van teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis, uit om erachter te komen welke voorwerpen in de studio van chocola zijn gemaakt. Er is maar één manier om dat te ontdekken: door de tanden erin te zetten.

Wie durft een hap te nemen?

In de eerste aflevering van Showcolade gaan twee teams van bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Het team van Remco bestaat uit Irene Moors en Berget Lewis, Richard krijgt hulp van Carrie ten Napel en André Dongelmans. Wie durft er zonder enige twijfel een hap te nemen van een kinderlaarsje of plakbandhouder? En wie zet zijn of haar tanden in een ornament en een sigaar?

Op MAX Vandaag en op Facebook en Instagram staan na afloop van de afleveringen allerlei extra’s, zoals interessante chocoladeweetjes en making of-video’s van de chocoladeobjecten.

Showcolade (6 afleveringen) is te zien vanaf zondag 18 april 2021 om 20.25 uur bij MAX op NPO 1.

(Showcolade is gebaseerd op het Japanse format Sokkuri Sweets en is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.)

Geef een antwoord