pretpark

Bassie en Adriaan-pretpark in de maak

Als het aan de grootste politieke partij van Vlaardingen, ONS Vlaardingen, ligt dan komt er een pretpark over Bassie & Adriaan in de plaats.

Publiekstrekkers

Clown Bassie en acrobaat Adriaan moeten Vlaardingen op de kaart zetten. Het duo komt er vandaan en ONS Vlaardingen wil hen in de vorm van een pretpark als publiekstrekkers inzetten. De inspiratie voor het plan van de partij is ontstaan na een succesvolle expositie in 2017, waarvoor drommen mensen naar de stad gekomen zijn. Raadslid Ben Vuijk vertelt tegenover De Telegraaf: “De tentoonstelling vorig jaar in Theater Flamingo over Bassie & Adriaan bewijst dat ik goed zit. Van heinde en verre kwamen jong en oud om de attributen van Bassie & Adriaan te zien, het was een groot succes.”

Goed thema

Het pretpark is bedoeld als eerbetoon en een locatie heeft de partij ook al in gedachten: het Shell-park bij het verkeersplein Vijfsluizen. Het sportcomplex op het terrein is in 2008 gesloten en sindsdien is er niets met het terrein gebeurd. Het pretpark hoeft niet veel te kosten, volgens ONS Vlaardingen. “Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan. In België tik je wat goedkope attracties op de kop. Het prachtige gebouw wat nog op het terrein staat, kan dienen als restaurant en de inpandige gymzaal als circustent”, legt raadslid Tim Thiel uit. “Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we.”

Gesprek met Bas en Aad van Toor

De partij moet nog om tafel met het duo zelf. Vuijk kent ze persoonlijk, maar heeft ze nog niet persoonlijk gesproken. ”Bas zit in de lappenmand, dus ik wil hem hier niet mee lastigvallen. En Aad woont in Spanje.” Via hun woordvoerder Sjef Scholte laten Bas en Aad van Toor weten het een prachtig idee te vinden: “Van historisch belang voor Vlaardingen. We gaan graag om tafel met de initiatiefnemers. Als het goed wordt aangepakt, kan het een groot succes worden.”

Het hoeft geen Efteling-formaat te zijn

Bassie & Adriaan zijn tientallen jaren te zien geweest in televisieseries als De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. De bekendste verhalen en personages zouden ook in het pretpark verwerkt moeten worden. Naast poppen uit de serie moeten er ook een spookhuis en films komen. “Het hoeft geen Efteling-formaat te zijn, maar als je een beetje durft te dromen, kan het uitgroeien tot iets groots, “ vertelt raadslid Tim Thiel aan Editie NL.

Lees ook: clown Bassie is niet meer, dit zijn de memorabele momenten

(Bron: AD, De Telegraaf, RTL Nieuws)

Geef een antwoord

Reacties (2)

    Timrhofman says:

    In welke maand in 1995 zijn Bassie en Adriaan naar Walibi Flevo geweest?

      Timrhofman says:

      April of mei