ANNEKE GRONLOH

Anneke Grönloh stopt met zingen

“Het gaat niet meer. Ik sta adem te happen, kan nauwelijks praten en ben aan het eind van mijn latijn”, zegt Anneke Grönloh tegen De Telegraaf. De 74-jarige zangeres stopt na een zangcarrière van maar liefst 60 jaar met zingen. Haar gezondheid is te slecht om nog op te treden. 

Brandend Zand

In de jaren 60 beheerst Anneke Grönloh de Nederlandse hitparade met hits als Brandend Zand, Paradiso en Soerabaja. Met het liedje Jij bent mijn leven doet Anneke in 1964 mee aan het Eurovisiesongfestival. Ze eindigt op de 10e plaats. Naast een nationale carrière breekt Anneke ook internationaal door. Met het nummer Asmara staat zij maandenlang op nummer 1 in Singapore en Maleisië. Ook in België, voormalig Joegoslavië, Duitsland en Japan is Anneke een regelrechte hit. Tot aan 2015 blijft zij optreden en concerten geven in Indonesië, Singapore en Maleisië. Ook voor MAX Maakt Mogelijk heeft Anneke zich jarenlang ingezet. Voor de stichting bezoekt ze verpleeghuizen om samen met de bewoners te zingen en herinneringen op te halen aan vroeger.

Vol voor gaan

Sinds 2016 kampt Anneke met gezondheidsproblemen. Ze werd getroffen door een longembolie. Sindsdien treedt ze op met een zuurstofslang.  “Veel liever was ik nog een paar jaar doorgegaan, maar helaas, dat zit er niet in. En half gas geven… dat kan en wil ik niet. Ik moet er vol voor gaan en als dat niet meer lukt, dan zal ik onder ogen moeten zien dat er niets anders op zit dan te stoppen. En dat besluit heb ik de afgelopen maanden nu voor mezelf genomen.”

De zangeres wordt woensdag 7 juni 2017 75 jaar. Voor haar een mooi moment om bekend te maken dat ze na 60 jaar haar zangcarrière stopt. Ze heeft nog een aantal optredens staan die zij nog netjes af wil maken.

(Bron: Telegraaf/NOS)

Geef een antwoord