André van Duin

André van Duin wint Media Oeuvre Award 2020

Al meer dan 55 jaar is André van Duin actief in de media. Hiermee heeft hij niet alleen één van de langstlopende carrières in omroepland op zijn naam staan, maar is het hem ook gelukt zichzelf continue succesvol opnieuw uit te vinden. Hierdoor behoort hij tot één van de grootste mediaprofessionals uit de Nederlandse omroepgeschiedenis. Omroep MAX-collega Ron Brandsteder verraste Van Duin daarom vandaag in het tv-programma Tijd voor MAX met de uitreiking van de Media Oeuvre Award 2020.  

‘Dik verdiend’

Het juryrapport meldt: André van Duin, is een groots volkskomiek, maar heeft ook zijn strepen ruimschoots verdiend als revueartiest, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver, radio- en tv-programmamaker. Naast zijn zeer succesvolle televisiecarrière is zijn radioprogramma Dik Voormekaar Show in 2019 verkozen tot het beste van 100 jaar radio en heeft hij tientallen hits in de Top 40 gehad. Eén van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden heeft de Media Oeuvre Award dik verdiend.

Nog niet in de herfst van zijn carrière

Volgens jurylid Richard Otto (uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl) is het zeer vanzelfsprekend dat André van Duin deze ereprijs ontvangt. ‘Ook in komend seizoen 2020-2021 heeft Van Duin nog steeds een prominente rol op televisie. In deze bloedhete zomer wist hij met Janny van der Heijden nog hoge kijkcijfers te scoren met zijn MAX-programma Denkend aan Holland. Ondanks zijn 73 jaar is deze levende tv-legende nog lang niet in de herfst van zijn carrière. Dit is ook overduidelijk te zien te zien aan zijn maar liefst 3 nominaties voor de Televizier Ring 2020!’

Ron Brandsteder: “André van Duin is, naast een goede vriend, vooral een groot artiest. Meerdere generaties zijn getuige geweest van zijn veelzijdige carrière, die al een halve eeuw beslaat.”

Over de Media Oeuvre Award

De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl voor de actieve mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap. De winnaar wordt geselecteerd door de jury, bestaande uit Niels Baas (NLZIET), Bas Nieuwenhuijsen (Aether/Spreekbuis.nl) en Richard Otto (Spreekbuis.nl). De Media Oeuvre Award wordt mogelijk gemaakt door NLZIET.

Geef een reactie

Reacties (5)

  harry010 says:

  Andre van Duin verdient deze prijs voor de volle 100%!!

  Een geweldige man, in alle vormen.
  Het kijken en luisteren naar hem is super.

  Ik hoop dat Max hem nog lang in ere zal houden.

  Super Andre!!

  Harry Jacobs, Capelle aan den IJssel.

  Eleonora says:

  Helemaal goed voor André! Hij is er al lang en zal hoop ik nog lang blijven!
  E.v.d.Plas

  mandemakerjeane says:

  van Harte gefeliciteerd Andre van Duin, dik verdient!
  Geweldig wat hij allemaal heeft gedaan en nog doet.
  ik hoop dat ik nog lang van hem mag genieten!
  Ben fan vanaf het eerste uur.

  Jeannette Mandemaker, Maarssen

  madeliev says:

  Toen André nog jong was [en ik ook] vond ik hem lang niet altijd goed, ik heb me zelfs wel aan hem geërgerd.
  Naarmate hij ouder werd [en ik ook] vond ik hem beter en beter worden. Op vele terreinen.
  Een veelzijdige man, die bij mijn weten nooit één mens door zijn optreden op een nare manier wegzette, ze wel graag in het ootje nam. En zichzelf.
  De laatste jaren vind ik hem helemaal tof! Ik heb genoten van zijn acteertalent in Hendrik Groen en van de boottochtjes met Janny. En zijn ontspannen manier van presenteren bij heel Holland Bakt vind ik ook heel fijn om naar te kijken.
  Ook van harte gefeliciteerd met deze prijs!

  Ella55 says:

  wat een veelzijdig acteur en mens.Toen ik jong was genoten we in het gezin van Andre en Corrie van Gorp en nu heeft hij ook andere kanten van zichzelf en andere talenten laten zien, namelijk volkomen zichzelf,.
  Een veelzijdig en lief mens, van harte gefeliciteerd. Ella van Zessen