Jan Slagter en Joop van den Ende

Omroep MAX-baas Jan Slagter ontvangt Media Oeuvre Award 2019

Dit najaar is Omroep MAX exact 15 jaar op radio en televisie. De omroep is door initiatiefnemer en omroepbaas Jan Slagter uitgegroeid tot één van de grootste omroepverenigingen van Nederland. Media-icoon Joop van den Ende verraste Slagter daarom woensdag 8 januari 2020 met de uitreiking van de Media Oeuvre Award 2019.  

Belangrijkste omroepbaas

Het juryrapport meldt: ‘Jan Slagter is niet alleen de bekendste, maar ook de belangrijkste omroepbaas van Nederland. In deze onrustige tijden voor het publieke bestel weet hij met Omroep MAX op het gebied van ledenaantallen, kijkers en luisteraars een groei te laten zien. Het tijdschrift MAX Magazine is niet alleen het enige nog in oplage stijgende omroepblad, maar zelfs het snelst groeiende tijdschrift van Nederland.’

Belang pluriform bestel

Volgens jurylid Richard Otto (uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl) is het zeer terecht dat Jan Slagter deze ereprijs ontvangt. ‘Ondanks dat de omroep geen enkele zuil vertegenwoordigt, weet hij zijn omroepvereniging een sterk en duidelijk profiel mee te geven. Jan Slagter laat geen media-optreden onbenut om het belang van een pluriform bestel te benadrukken. Omroep MAX is daarmee in feite dé ‘jong, snel en wild-omroep’ van de afgelopen jaren. Slagter laat zien dat hij een onmisbare mediapersoonlijkheid is voor de omroepvereniging, het publieke bestel en de Nederlandse media-industrie.’, aldus Otto. De uitreiking is gedaan in het Omroep MAX-kantoor in Hilversum in het bijzijn van het personeel. Voor Jan Slagter is de ontvangst van deze Oeuvre Award een volkomen verrassing.

Over de Media Oeuvre Award

De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs voor de actieve mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap. De winnaar wordt geselecteerd door de redactie van vakmediaplatform Spreekbuis.nl.

Geef een reactie

Reacties (11)

  ToHeBe says:

  Heer Slagter,

  Van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende onderscheiding.
  Mijn vrouw en ik (82/84) wonen permanent op Bonaire – CN en
  kijken elke dag met plezier naar de uitzendingen van MAX !!!
  Nog vele jaren daarbij gewenst.
  mvrgr,
  ToHeBe

  Ron. W says:

  Ondanks dat de publieke omroep ieder jaar wordt geconfronteerd met bezuinigingen weet MAX met Jan Slagter het te presteren om iedere keer weer beelden op de buis te presenteren die de aandacht vergen van oud en jong.
  Prima ga zo door

  oosterwijck says:

  Bravo Jan. Ik kijk graag naar jouw programma’s. Je bent in ieder geval betrokken bij het creeren van een betere maatschappij. Jou bijdrage is positief voor samenhorigheid en betrokkenheid. Blijf werken aan een betere wereld.

  Joke says:

  Gefeliciteerd Jan Slagter, je hebt het echt verdiend je durft op te komen voor de ouderen maar ook voor het omroep bestel. S6 verder en ga vooral zo door.

  Achterhoekie says:

  Ik ben het helemaal eens met onderstaande reacties: verdiende beloning voor zijn onvermoeibare inzet voor goede t.v. en radio voor ouderen, maar ook jongere mensen die interesse hebben in goede programma’s.
  Max heeft goede programma’s, waarvan het maken niet onbetaalbaar is of door zeer dure filmsterren gedragen wordt. Duidelijk, open, eerlijk, interessant en warm. Max heeft bewezen dat je ook met oude(re) presentatoren en oude(re) gasten het publiek kunt boeien! Ga zo door!!

  Ik ben ook blij met Nederland in Beweging… simpel programma, waar veel mensen baat bij hebben.
  De wekker in de smartphone vertelt mij iedere morgen dat het 09.10 uur is en dat dus de T.V. aan moet!!

  bertmaxopinie says:

  Wij wonen in Spanje en zijn al jaren lid van deze geweldige omroep. Ontvangen hier ook Max Magazin. Kost wel iets, maar dan heb je ook wat. Ik lees het blad meteen als hij via de post aankomt. Ben ik in Nederland, dan verhuist het blad met mij mee en uiteraard ook weer terug. Mijn hartelijke felicitaties aan Jan en ……. ga voorlopig nog maar niet met pensioen.
  Bert Heetvelt

  Tjeuke says:

  Beste Heer Slagter, Jan
  Terecht en van harte mijn felicitaties. Niet alleen de leuke programma’s worden door mijn leeftijdsgroep gewaardeerd Zeker ook de maatschappijkritische items. Er is een roep naar meer eerlijkheid en transparantie. Net als de onafhankelijke journalistengroep F.T.M. durven jullie publiekelijk misstanden aan de kaak te stellen. En juist dat mag nog wel een paar tandjes harder en feller. Want de politiek blijft gewoon op zijn handen zitten als het gaat om fraudes in de zorg, bij de politie, smijterijen bij de belastingdienst en in het ( hogere) onderwijs. De bestuurderswereld is veel te autonoom en monopolistisch. U bent voor velen een voorbeeld van betrouwbaarheid en aanpak. Ga zo door a.u.b en we hopen dat al uw collega’s en medewerkers dezelfde lucht inademen.
  Succes. Groet, Thieu

  Grendel says:

  Geweldig, zo verdiend!
  bewondering en respect voor Jan Slagter, deze duizendpoot
  heeft het hart op de juiste plaats en doet zo veel goeds met Max maakt mogelijk
  en vele andere zaken.
  van Harte en ga nog lang zo door!

  BeDin says:

  Van Harte Gefeliciteerd met deze onderscheiding
  Wij genieten altijd van uw mooie programma,s
  We hopen hier nog heel lang van te genieten
  GroetjesBeDin

  Warmpie says:

  Meneer Jan, van harte gefeliciteerd met deze verdiende onderscheiding, ook ik ben wat ouder en vind jullie programma’s erg goed. Het begint bij mij al met heel Nederland beweegt. Ga zo door want jullie spreken verschillende leeftijden aan. Shapeau!!!!!

  elshoiting says:

  Jan van harte gefeliciteerd met deze award, dik verdient wij kijken en luisteren naar je programma’s. En genieten volop van de serie’s die je uitzendt