Denkend aan Holland

André van Duin en Janny van der Heijden in Denkend aan Holland

In het nieuwe MAX zomerprogramma Denkend aan Holland, ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Ze varen door natuurgebieden, langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen.

Weerribben-Wieden

Voor hun eerste tocht door waterrijk Nederland zijn André en Janny afgereisd naar de kop van Overijssel. Daar varen ze door het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden. André en Janny gaan van start in een uitdagende boot: een punter. Daarmee bezoeken ze het Venetië van de lage landen: Giethoorn, dat dagelijks overspoeld wordt door duizenden toeristen.

De tocht gaat verder over de Wieden, waar een boswachter ze meeneemt naar een bijzonder stiltegebied. De stadse André verwondert zich, terwijl Janny niet raakt uitgepraat over het prachtige natuurschoon. Met een tussenstop in het pittoreske dorpje Blokzijl varen ze richting het eindpunt Kalenberg.

Geïnspireerd door H. Marsman

De allereerste beelden zijn al te bekijken op het YouTube-kanaal van Omroep MAX. Terwijl André een serieuze poging doet om het gedicht Herinnering aan Holland van H. Marsman voor te dragen, verstoort Janny de opname. Het gedicht van Marsman – dat gaat over het Nederlandse landschap en de strijd tegen het water – dient als inspiratie voor de titel van het nieuwe programma.

Het programma wordt in 4 delen uitgezonden. De eerste aflevering van Denkend aan Holland is te zien op maandag 5 augustus 2019 om 22.15 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (5)

 1. Karien says:

  Wat een mooi programma.
  Maar wat komt het laat voor oudere mensen. Dit soort programma’s zou voor mijn moeder fijn zijn in de vroege avond. Er wordt zo weinig uitgezonden voor mensen zoals zij. Beginnende dementie dan zijn dit soort programma’s fijn en goed te volgen.
  Zie wel hh op heel vroege ochtend. Maar kan dit niet een keer op vroege avond en meer programma’s voor deze groeiende groep eenzame mensen

 2. Hadejee says:

  Heb echt genoten van deze eerste aflevering. Geweldige beelden van een voor mij toch wel onbekend Nederland. Alleen jammer van die André van Duin. Hij is misschien voor velen n geweldige komiek/persoon (dat kan) maar past nmm totaal niet in dit programma. Hij probeert veel te veel de lolbroek uit te hangen. Bovendien luistert ie helemaal niet naar de ander en is ie alleen met zichzelf bezig. Beetje verkeerd gecast. Jammer. Dan doet die Janny (en Daan) het n stuk beter.

 3. Gege says:

  Wat een leuk progamma ik ben zelf gek op varen en vaar dan ook geregeld…

 4. Snipsnap says:

  Lieve Andre en Janny,
  Dank u wel voor dit mooie programma.
  Ik heb echt met heel veel plezier zitten kijken, ik vind het zo leuk hoe u met elkaar om gaat.
  En uw hondje, wat een moppie zeg!!!
  Wat heerlijk om zo te kunnen genieten vanaf het water, leuk ook om alle oude plaatsen te zien.
  Dank u wel, dikke knuffels van mij.

 5. Gerardtothemax says:

  Holland bestaat niet