Duur 04:08
Gepubliceerd op 30 augustus 2021

Aandenken aan Holland: wildplukken

In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin ons mooie Nederland vanaf het water. In de 1e aflevering maakt het duo een tocht door de Zaanstreek. Nieuw is de webserie Aandenken aan Holland, waarin Janny teruggaat naar de vaarroutes om culinaire souvenirs te vinden: dit keer wildplukken. 

Wildplukken

Wat Janny tijdens de vaartochten voor Denkend aan Holland altijd opvalt is de enorme hoeveelheid verschillende bloemen en planten aan de kades. Een walhalla voor insecten en dieren, maar er zitten ook voor ons eetbare exemplaren tussen. Janny heeft afgesproken met Freek van de Vlist. Hij is chef-kok en fanatiek wildplukker. Met hem gaat zij op pad om van de gevonden eetbare platen en bloemen iets lekkers te maken. Volgens Freek is er wel een belangrijke regel, “neem nooit meer mee dan 1/4, dan blijft er altijd genoeg staan zodat de natuur zich kan herstellen. Er is variatie genoeg, want elke maand is het anders.”

Aandenken aan Holland

In de 1e aflevering van Aandenken aan Holland heeft Janny gevist op rivierkreeftjes.

Denkend aan Holland, aflevering 2, is te zien op 30 augustus 2021 om 21.25 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Reactie

    Vic46 says:

    Daar is vlak bij de Keizer Hank (tankstation) aan de A27 een kleine veld met alle sort vruchten bomen met als je binnen gaan een bord en staart daarop voor man en beest. Ik vindt wel mooi,wildeknoflook is ook makkelijk te vinden.
    Mag Ik ook hier zeggen Proficiat met jouw verjaardag te Janny van der Heijden.
    Dank je wel

    Vic

Bekijk ook

Meer