Duur 04:57
Gepubliceerd op 6 september 2021

Aandenken aan Holland: ricotta maken

In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin ons mooie Nederland vanaf het water. In de 1e aflevering maakt het duo een tocht door de Zaanstreek. Nieuw is de webserie Aandenken aan Holland, waarin Janny teruggaat naar de vaarroutes om culinaire souvenirs te vinden: dit keer ricotta maken. 

Ricotta

Bij het maken van kaas blijft er een restproduct over: wey. En van wei kan heel goed ricotta gemaakt worden. Janny haal bij kaasboer Rene van Vliet de wey op om er met chef-kok Maarten Vellekoop ricotta van te maken. Het is een arbeidsintensief proces, maar het resultaat mag er zijn.

Aandenken aan Holland

In de 1e aflevering van Aandenken aan Holland heeft Janny gevist op rivierkreeftjes, in de 2e ging zij wildplukken met Freek van der Vlist.

Denkend aan Holland, aflevering 3, is te zien op 6 september 2021 om 21.25 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer