roodharigen

40.000 roodharigen verzamelen zich voor Redhead Days in Tilburg

Zo’n 40.000 roodharigen (en liefhebbers van deze haarkleur) uit de hele wereld verzamelen zich in Tilburg voor de 14e editie van Roodharigendag, oftewel Redhead Days. Het 3-daagse evenement duurt tot en met zondag 25 augustus 2019.

Gratis toegang voor iedereen

Het festival start op vrijdag 23 augustus met een fietstocht en een feestavond. Het is gratis toegankelijk voor iedereen, dus ook niet-roodharigen zijn welkom. Zaterdag en zondag zijn er vele activiteiten voor jong en oud, zoals spelletjes, optredens van bands en dj’s, lezingen en tentoonstellingen over rood haar. Het hoogtepunt vindt traditioneel op zondagmiddag plaats, wanneer om 12.15 uur de grote fotoshoot met zoveel mogelijk roodharigen plaatsvindt. De dresscode voor dit jaar is teal (blauwgroen) of een variant daarvan, zoals turquoise, petrol of zeegroen.

roodharigen

In 2013 is de dresscode blauw.

roodharigen

In 2014 is de dresscode paars.

14e editie Redhead Days

In 2005 heeft in Asten het eerste festival voor roodharigen plaats. In het beginjaar zijn er slechts zo’n 150 deelnemers paraat. Na een onderbreking van een jaar verhuist het festival naar Breda. Daar trekt het evenement volgens de organisatie de afgelopen jaren inmiddels zo’n 40.000 bezoekers, uit 80 landen.

Tilburg nieuwe locatie

Na vele edities met roodharigen vanuit de hele wereld in Breda heeft de organisatie van de traditionele Roodharigendag voor 2019 gekozen voor het centrum van Tilburg als nieuwe locatie voor het evenement.

Zomerse editie

De weersomstandigheden voor deze editie zijn zeer gunstig, met het zomerse weer dat voor de komende dagen voorspeld is. Het is daarmee totaal anders dan in 2018 het geval is. Door het slechte weer van die 13e editie wonen dat jaar ongeveer de helft minder mensen, zo’n 20.000 dus, dan anders het evenement bij.

roodharigen

De 13e editie in 2018 valt letterlijk een beetje in het water.

(Bron: ANP, Omroep Brabant, roodharigen.nl)

Geef een reactie