1e stoplicht voor stoplichtloos dorp

Het zal even wennen zijn voor de inwoners, maar Maasland moet er nu dan toch aan geloven, er komt een 1e stoplicht in het dorp!

Veiligheid

Het 1000 jaar oude dorp Maasland (provincie Zuid-Holland) krijgt voor het eerst in de geschiedenis een stoplicht. Die komt op de kruising van de Oude Veiling en de Kerkweg te staan en moet zorgen voor meer veiligheid. Volgens de wethouder, die ook in Maasland woont, kan het niet anders. “Ik weet hoe trots de inwoners zijn op de afwezigheid van verkeerslichten. We hadden dat graag zo gehouden, een dorp zonder stoplicht. Maar dat gaat nu eenmaal niet”, zegt wethouder Piet Houtenbos van de gemeente Midden-Delfland, waar Maasland onder valt.

Druk kruispunt

Allerlei andere mogelijkheden om het drukke kruispunt overzichtelijker en veiliger te maken, zijn de revue al gepasseerd. Ook zijn de ruim 6500 bewoners van het dorp geraadpleegd tijdens een ‘meedenkavond’. Maar nu komt er dus (in eerste instantie als proef) een stoplicht. Vooral de veiligheid van fietsers is namelijk in het geding en na een half jaar wordt gekeken of de drukte met het stoplicht beter te beheersen is.

(Bron: ANP/ De Gelderlander)

Geef een reactie