10.000 nieuwjaarsduiken in Scheveningen

Op het strand van Scheveningen doken zondag 1 januari 2017 10.000 mensen het koude water van de Noordzee in om het nieuwe jaar in te luiden. Zij deden mee aan de traditionele Unox Nieuwjaarsduik.

Lekker fris

De traditionele nieuwjaarsduik was dit keer een “lekker frisse” duik. Volgens een woordvoerder van de organisatie was het deze keer kouder dan in 2016 en lag door de wind de gevoelstemperatuur rond het vriespunt, bij een zeewatertemperatuur van zo’n 7 graden. Er deden zich bij de duik geen incidenten voor en ook raakte niemand onderkoeld, maar “mensen zullen het wel koud hebben gehad – de douche thuis is warmer”, aldus de woordvoerder. Hij sprak van een daverende start van 2017.

Voedselbank

Iedereen wil het nieuwe jaar natuurlijk goed beginnen. Ook de mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken, zoals gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Van elk kaartje dat zondag verkocht is in Scheveningen, gaat daarom 1 euro naar dit goede doel.

Nieuwjaarsduik in het buitenland

In heel Nederland organiseert Unox nieuwjaarsduiken op 142 locaties. Ook zijn er duiken op 22 plaatsen in het buitenland, waaronder Curaçao en Australië. In totaal doen er 52.000 mensen mee. Een bijzondere nieuwjaarsduik was er bij de ongeveer honderd Nederlandse militairen in Irak. Zij renden eerst vijf kilometer door de woestijn, om daarna af te koelen in een watertank.

(Bron: ANP)

Geef een reactie