wandelroute

Twente werkt aan 300 kilometer lang wandelpad

In Noordoost-Twente wordt gewerkt aan de realisatie van een 300 kilometer lang wandelpad, het Regiopad genaamd. Dit is uniek in zijn soort, want het voert langs alle bezienswaardigheden die deze regio te bieden heeft. 

Aangekleed met bezienswaardigheden

In 2019 moet het klaar zijn: het Regiopad dat wandelaars en andere geïnteresseerden laat kennismaken met alles wat Noordoost-Twente te bieden heeft op cultuurhistorisch gebied. De pad wordt opgebouwd uit bestaande en nieuwe wandelpaden en moet zorgen voor een economische impuls voor deze regio. Hoe de regio denkt geld te verdienen aan een wandelpad, vraagt u zich af? Dat is eigenlijk heel eenvoudig, want het Regiopad is ‘aangekleed’ met allerlei bezienswaardigheden die onderweg bezocht kunnen worden. Denk hierbij aan het Kulturhus in Overdinkel, een plek waar meer te leren is over het rijke smokkelverleden van deze plaats.

Elektrische wagentjes

Hoewel het Regiopad een langeafstandswandelpand is, is het niet alleen toegankelijk voor wandelaars die daadwerkelijk zo’n afstand afleggen. Er kunnen gedeelten van de route worden afgelegd, ook door mensen die slecht ter been zijn. Dit omdat er op verschillende punten langs de route elektrische wagentjes staan.

Route is bekend

Zoals al gezegd is het Regiopad vanaf het voorjaar van 2019 te bewandelen, maar de route is nu al bekend. Het begint in Overdinkel met de Smokkelroute en gaat daarna over in de Grensstenenroute, over de Tramweg, de Stuwwallenroute, de Beekdalen-Essenroute, de cultuurroute en een stuk van het Hilligenpad. Het Hilligenpad is vrij nieuw en verbindt allerlei religieuze plekken aan elkaar.

(Bron: Tubantia, Kulturhus Overdinkel)

Geef een antwoord