bloembollen

Tip 30: het is weer tijd om bloembollen te planten

Om in het voorjaar al vroeg van bloembollen te kunnen genieten, moeten ze nu geplant worden. De laatste jaren komen er gelukkig steeds meer biologische bloembollen op de markt, goed voor het milieu en de insecten.

Helaas zijn de biologische bollen duurder dan de regulier gekweekte bollen. Veel kleine bolgewassen moeten uiterlijk in oktober de grond in. Tulpen kunnen bijvoorbeeld nog in december geplant worden. Sneeuwklokjes moet je meteen na aankoop planten. Er zijn voor de liefhebbers veel soorten te koop, vaak tegen hoge prijzen, soms 3,50 euro per stuk en meer. Zelf vind ik de gewone Galanthus nivalis een goede soort; betaalbaar en verwildert prima.

Bloembollen, gewoon doen!

Erg mooi is Hiacinthoides non-scripta en geschikt voor verwildering en onderbegroeiing. De boerencrocus ofwel Crocus tommasinianus bloeit al in februari. Narcis Februari Gold bloeit ook al vanaf februari met gele bloemen. Voor latere perioden in het voorjaar blijven tulpen en narcissen waardevol, denk maar aan de periode dat de Keukenhof bloeit. Bollen planten, gewoon doen!

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 39 2022. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie