papier wasmachine

Papieren zakdoekje meegewassen? Zo krijgt u uw kleding weer pluisvrij

Stopt u een broek of jas in de was, maar zit er per ongeluk nog een papieren zakdoekje in de zak? Dan komt uw kleding niet bepaald schoon uit de wasmachine. Gelukkig bestaat er een makkelijke manier om al die witte pluisjes die papier op de kleding achterlaat weer snel te verwijderen.

Aspirine meewassen

De oplossing vindt u in het medicijnkastje, namelijk aspirines. Door één of meerdere aspirines toe te voegen aan de aangetaste was verdwijnen alle papierrestjes als sneeuw voor de zon. Dit kan zowel bij een (warme) handwas als in de wasmachine. U gaat als volgt te werk: stop uw was opnieuw in de wasmachine, maar voeg deze keer 4 aspirines toe. Wanneer u de kleding na het wassen vervolgens weer uit de machine haalt zullen alle papierpluisjes weg zijn. Wilt u liever met de hand wassen? Ook dan kunt u dit trucje toepassen. Dit doet u door één aspirine of paracetamol in een emmer met heet water op te lossen en het kledingstuk daar een paar uur in te laten weken.

In de droger

Het klinkt misschien een beetje raar om aspirine aan uw was toe te voegen, maar het is niet schadelijk voor uw kleding en de wasmachine, wat het volledig veilig maakt. Durft u het toch niet helemaal aan, dan bestaan er gelukkig ook andere trucjes om alle pluisjes uit uw kleding te krijgen. Zo kunt u uw kleding na het wassen simpelweg in de droger stoppen. Zorg er dan wel voor dat u het kledingstuk eerst goed uitklopt, zodat alle losse stukjes papier er niet meer in zitten. Wel is het goed om te weten dat niet elk kledingstuk geschikt is om in de droger te gaan. Voor de meeste spijkerbroeken geldt bijvoorbeeld dat dit wordt afgeraden en kunt u beter de aspirine tip gebruiken of met een pluizenroller aan de slag gaan. Zo’n roller zorgt er namelijk net zoals een droger voor dat (bijna) alle pluisjes van een kledingstuk worden verwijderd. Wel duurt het wat langer, aangezien u dan alles met de hand moet verwijderen.

droger
Lees ook: Tijdwinst: met deze tip wordt was in de droger veel sneller droog

Controleer alle zakken

Toch is de beste tip om al dit werk te voorkomen het goed nakijken van alle zakken voor u een kledingstuk in de wasmachine stopt. Dat is tijdens het doen van de was even iets meer werk, maar voorkomt nog een hoop meer werk omdat u niet na de tijd alle papierpluisjes nog hoeft te verwijderen.

Op 11 maart 2022 bespreken MAX-dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp dit onderwerp in hun programma De MAX! onder het mom van De MAX Weet Raad. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5.

(Bron: RTL Nieuws, Wasmachines.nl, Eigen Huis & Tuin, Ouders.nl)

Geef een antwoord

Reacties (7)

  Penelope says:

  Het handigst is het om een rode pluizenborstel te gebruiken. Goed kijken naar de richting waarop je moet borstelen.

  Amaranthus says:

  Blijft bij mij dan toch de vraag hoe het komt dat de pluisjes met aspirines verdwijnen? Zit er dan iets in wat de pluis doet oplossen? Of komt het gewoon omdat je nogmaals wast en daarbij de pluis wegspoelt?

   Amaranthus says:

   Of…. is het bijna 1 april????

  Grobelia says:

  Je kan nooit voorkomen dat het een keer mis gaat maar de producten van Tempo, zakdoekjes of tissues komen in zijn geheel weer uit de wasmachine. Sinds ik dit ontdekt heb koop ik geen ander merk meer. Over het algemeen iets duurder maar nooit ergernis.

  Gretchen says:

  Dat er geen uitleg wordt gegeven voor de werking van de aspirine/paracetamol geeft inderdaad te denken, ik geloof er geen snars van. Dat je van ellende hoofdpijn krijgt als je zo’n ‘besneeuwde’ was uit de machine haalt, is heel wat anders. Daarvoor zou de aspirine misschien wél van pas komen! De laatste zin van de tekst spreekt de aspirine-tip trouwens helemaal tegen. Waardeloos, zulke onzin-stukjes. Max onwaardig, jammer hoor!

  ineke18 says:

  Ik moet er wel om lachen. Hoe kom je erop.

  Nigeline says:

  Vandaag is het mij overkomen. Fijne was met 2 tissues in een broekzak…. Wasgoed uitgeklopt en opnieuw gewassen met 3 x paracetamol en….. HET WERKT 100%.
  Kan me niet schelen hoe of waarom, maar het werkt!!