droomhuis gezocht

Op huizenjacht in Zweden, Isle of Man en Portugal: Droomhuis Gezocht is terug!

Voor het achtste seizoen op rij helpt Sybrand Niessen in Droomhuis Gezocht mensen bij hun zoektocht naar een huis in het land van hun dromen. Dit seizoen leidt ons naar Zweden, Ibiza, Isle of Man, Portugal, Duitsland, Spanje en Italië. De laatste aflevering van deze reeks is een bijzondere. Hoe gaat het namelijk met de dromers uit vorige seizoenen?

Glooiende heuvels in Zweden

Sybrand zoekt op de verschillende locaties naar geschikte huizen en laat de kandidaten meerdere opties zien. Ook bezoekt hij met de huizenzoekers de streek om de potentiële woonomgeving te verkennen. Seizoen 8 gaat van start met de zoektocht naar een droomhuis in Zweden. Kandidaten Elise en Sjoerd willen dolgraag met hun kinderen naar het zuiden van Zweden emigreren. Een omgeving die bekend staat om zijn glooiende heuvels, bezaaid met glinsterende meren en groene bossen. Sybrand bezoekt onder andere de historische plek Kalmar slott en er wordt een bezoek gebracht aan de stad van politie inspecteur Kurt Wallander, de hoofdpersoon uit de boeken die schrijver Henning Mankell wereldberoemd maakte.

Isle of Man

In een volgende aflevering bezoekt Sybrand Isle of Man. Hier gaan Marja en Henk met hem op zoek naar een vrijstaand huis op dit mooie eiland middenin de Ierse Zee, ten noordwesten van Engeland. Het eiland staat bekend om zijn TT-races en vooral Henk is gecharmeerd van de stoomtreinen. Het stel wil graag de mogelijkheid hebben om een treinbaantje in de tuin aan te leggen.

De Algarve

Voor kandidaten Richard en Frieda is Portugal het land van hun dromen. Waar zij op zoek gaan naar een typisch Portugees huis in het prachtige kustgebied de Algarve, met de adembenemende kliffen, witte stranden en kraakheldere zee. Sybrand brengt een bezoek aan natuurpark Ria Formosa, een 60 kilometer lange gordel van eilanden vol flora en fauna. Daarnaast bezoekt hij onder andere het 19e-eeuwse Paleis Estoi waar de tuinen zijn geïnspireerd op de tuinen van Versailles.

Eerdere dromers

Elk seizoen krijgt de redactie van Droomhuis Gezocht de vraag of de kandidaten die een droomhuis uitzoeken deze daadwerkelijk kopen. Wat gebeurt er als de cameraploeg weg is? Daarom bezoekt Sybrand in de laatste aflevering van dit seizoen een aantal mensen uit eerdere seizoen. Hebben zij hun droomhuis gevonden?

Droomhuis Gezocht is vanaf 20 februari elke maandag om 21.15 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Geef een antwoord