Duur 45:28
Gepubliceerd op 23 juni 2017

Droomhuis Gezocht – Spanje, Ibiza

Nicole en Wilfried trouwen in 2015 op Ibiza en dromen dan al van een leven samen op dit eiland. Nicole heeft al een tijd op Ibiza gewoond en wil heel graag terug. Inmiddels is zij getrouwd met de man van haar dromen en is ook hij verknocht geraakt aan het eiland. Ze zoeken een huis met een authentieke uitstraling, met uitzicht op zee, veel groen en rustig gelegen.

Hippiebeweging

Ibiza staat bekend om de prachtige baaien en azuurblauwe zee. Het eiland heeft echter meerdere gezichten. Vlakbij de grootste dansfeesten van Europa kun je mediteren op een verlaten strand, of ontspannen op een ecologische boerderij. In de jaren 70 vierde de hippiebeweging hoogtij op Ibiza. Je kunt het eiland eigenlijk niet verlaten zonder een hippiemarkt te hebben bezocht. Sybrand bezoekt daarom hippiemarkt Las Dalias.

Dalt Vila

Tot slot brengt Sybrand een bezoek aan Dalt Vila (de hoge stad), het oudste stadsgedeelte van de hoofdstad van Ibiza. De stad wordt omringd door stadsmuren die bescherming moesten bieden tegen aanvallen van buitenaf. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer