Diverse soorten kleding op een hanger, waardoor er dus een punt in de schouders ontstaat.

Een punt bij de schouders in uw kleding door de kledinghanger? Niet meer met deze truc

Het is een hele tijd in de mode geweest: puntige hoeken bij de schouders in kleding. Vaak opgevuld door schoudervullingen. Maar tegenwoordig doen we het zonder. Helemaal zonde is het als er in uw blouse of trui punten bij de schouders overblijven van de kledinghanger. Met een simpele, andere, manier van ophangen kunt u dit voorkomen.

De punten in de schouders van Joost Klein

En dat terwijl de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2024, Joost Klein, de puntschouders met trots draagt. In de videoclip van Europapa is hij te zien in een blauw pak met enorme schouderpunten. In de verdere verschijningen is hij altijd in dat pak te zien. Op de dag dat hij naar Malmö vertrekt, heeft hij een zwarte versie aan.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Vouw een blouse of (dunne) trui om een hanger

De schouderpunten lijken dus toch een beetje terug te komen, maar wij hebben ze liever niet in onze kleding zitten. Als ze van een kledinghanger komen tenminste. Een blouse of een (dunne) trui kan daarom beter over een hanger gevouwen worden. We leggen uit hoe u dit doet.

Zo werkt de methode om geen punt in de schouders te krijgen

Leg de blouse of trui op een plat oppervlak en vouw een keer dubbel. Zorg dat de beide armen op elkaar liggen. Leg de kledinghanger in de lege ruimte tussen de arm en het lichaam van het kledingstuk. Zorg dat de haak in de lege ruimte ligt. Vouw de armen over de hanger terug en daarna ook het lichaam gedeelte. Vouw deze over de andere helft heen. Zo blijft de kleding hangen. Op de foto’s hieronder laten we het stap voor stap zien.

Een trui om een hanger vouwenDikke truien opbergen

Heeft u dikke truien? Die kunt u beter niet ophangen. Ook de net genoemde methode is niet handig, omdat de trui dan alsnog veel ruimte inneemt. En waarschijnlijk blijft het ook niet hangen. Daarom is het beter om ze (speciaal) op te vouwen en op een bepaalde manier in de kast te leggen. We leggen in dit artikel uit hoe u dat doet.

Lees ook: Handig: dikke truien opvouwen om ruimte te besparen

(Bron: Libelle, RTL, Elle. Hoofdfoto: Shutterstock, foto’s in artikel: redactie MAX Vandaag)

Geef een reactie

Reactie

    DinieB says:

    Mijn kleding gaat binnenstebuiten in de was en daarna ook zo op de hanger in de kast. Beter tegen eventueel stof en/of verkleuring. Ook eventuele puntjes staan na het omkeren naar binnen, valt nauwelijks op.