Een kijkje in de keuken van de goudsmid

Altijd eens willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een juwelier, goudsmid of horlogemaker? Dan is 4 november 2017 uw geluksdag. Op die datum kunt u dit namelijk met eigen ogen bekijken tijdens het evenement Beleef het sieraad.

Sieraden maken doen ze zo

Tijdens Beleef het sieraad openen meer dan 100 juweliers en horlogemakers de deuren voor het publiek. Hier laten zij vervolgens aan de hand van workshops en demonstraties zien hoe een sieraad of uurwerk tot stand komt. Zo is er bijvoorbeeld op een locatie in Haarlem een demonstratie van een diamantenslijper, want er moet nog heel wat gedaan worden voordat zo’n steen gebruikt kan worden in een sieraad. In Utrecht legt een edelsmid uit hoe zilver en goud gesmolten worden en in het Gelderse Heelsum geven ze u een kijkje in het productieproces van een ring. U kunt ook zelf aan de slag tijdens de open dag tijdens 1 van de workshops. Zo kunt u leren graveren en uw eigen sieraad ontwerpen.

Deelnemers bij u in de buurt

Bent u benieuwd of de juwelier bij u in de buurt ook meedoet? Kijk dan op de site van Beleef het sieraad. Er zijn ook steden, waaronder Enschede en Utrecht, waar routes worden uitgezet zodat u meerdere locaties kunt bezoeken.

(Bron: website Beleef het sieraad, ANP)

Geef een reactie