entree

Een grotere entree creëren doet u zo

Is de gang in uw huis klein en smal? Met een aantal makkelijk toepasbare tips kunt u deze ruimte omtoveren tot een ogenschijnlijk grotere entree.

In de hoogte

Gebruik maken van de muren is altijd een goed idee als u een smalle, kleine gang heeft. Kies bijvoorbeeld voor een hangende kapstok in plaats van voor een staande en hang foto’s of kunst op verschillende hoogtes op. Zo valt het minder op dat de hal smal is, omdat de aandacht naar de hoogte getrokken wordt.

Ook een hoge kast neerzetten kan helpen, maar let er wel op dat deze niet te breed is. Daardoor kan de gang juist weer extra smal lijken.

Gebruik de juiste kleur

Denkt u erover om de hal in een donkere kleur te schilderen? Weet dan dat dit de ruimte optisch nog kleiner en smaller maakt. Wat in dit geval een oplossing kan zijn, is werkelijk alles in de donkere kleur verven: van plafond tot aan de vloer. Dit zorgt ervoor dat alles 1 geheel wordt en dat oogt ruimer.

Vindt u een compleet donkere gang iets te veel van het goede? U kunt ook de onderste helften van de muren donker maken en de bovenkanten bewerken met een lichte kleur. Hierdoor krijgt u ook een ruimtelijk effect. De muur echt voor de helft donker maken is dan weer niet handig, omdat dit het effect juist teniet kan doen. Calculeer dus wat meer centimeters in voor het lichte stuk.

Vloerkleed erin

Een lange, maar smalle gang? Een licht, langwerpig vloerkleed kan wonderen doen. Hierdoor benadrukt u de lengte van de gang en niet hoe smal deze is. Ga wel bij uzelf na of een vloerkleed een handige optie is voor u, omdat zo’n kleed ook voor valgevaar kan zorgen.

olga commandeur
Lees ook: Olga Commandeur geeft valpreventietips

Spiegels

Ook spiegels kunnen een gang net even wat groter laten lijken. U kunt 1 grote, hoge spiegel ophangen, of een aantal kleinere bij elkaar.

Alles op 1 rij

Tot slot kunnen ook de lijsten die u aan de muur heeft hangen een hoop verschil maken. Hang ze bij voorkeur allemaal op dezelfde hoogte en aan dezelfde kant van de muur. Door ze aan beide muren te hangen, lijkt de ruimte juist kleiner. Kies er bij voorkeur voor om de lijsten wat hoger op de muur te plaatsen, want ook hierdoor wordt de aandacht naar de hoogte getrokken.

(Bron: Vtwonen, hunker.com, idealhome.co.uk. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reacties (2)

  1. Dirck says:

    Maak de kapstok eens leeg!
    Vele hebben nu nog dikke winter jassen hangen en dat vreet ruimte…..

    Zelfde met schoenen, minder zooi is meer leefruimte….

  2. Tomasso says:

    ‘Kies een hangende kapstop in plaats van een staande’. Heet Max ook eind redacteuren of tekstredacteuren?