Dordrecht steeds populairder om te wonen

Dordrecht is de grootste stijger op de ranglijst voor woonaantrekkelijkheid in 2016, zo blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten, die op woensdag 15 juni 2016 is gepresenteerd.

Een monumentale binnenstad

Tien jaar geleden stond Dordrecht nog op plek 30, inmiddels op plaats 14. De monumentale binnenstad van Dordrecht heeft veel culturele voorzieningen en volgens de onderzoekers staan in de lijst met grootste stijgers vooral steden die de laatste jaren flink hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van hun binnenstad.

Natuur en water

In de Atlas voor gemeenten worden de vijftig grootste gemeenten van Nederland op vijftig punten met elkaar vergeleken. Voor het onderzoek wordt onder meer gekeken naar het aantal banen in de buurt, het culturele aanbod en de veiligheid in de stad. Ook de nabijheid van natuur en water is belangrijk.

De eeuwige nummer 1

Amsterdam is nog steeds de populairste plaats in Nederland om te wonen. Utrecht en Amstelveen staan op nummer 2 en 3. Dat was in 2006 ook al zo, maar ten opzichte van tien jaar geleden is de samenstelling van de top 10 wel iets veranderd. Zo heeft Nijmegen een plaatsje weten te bemachtigen, waardoor Amersfoort uit de top 10 is verstoten, en heeft Haarlem de 4e plaats van Den Bosch overgenomen. De laatste plaats is voor Emmen. Tien jaar geleden stond Heerlen nog onderaan, maar die stad is inmiddels ‘opgeklommen’ naar de 47ste plaats.

(Bron: ANP)

Geef een reactie