Blender

Dit kunt u allemaal maken in de blender

Wanneer er een blender in uw keukenkastje staat gebruikt u het waarschijnlijk het meest voor het maken van sapjes en sauzen. Maar er is veel meer mogelijk met dit handige keukenapparaat. MAX Vandaag zet enkele verrassende mogelijkheden voor u op een rij.

Groenten snijden

Geen zin om groenten te snijden? Gooi het in de blender! Zet de blender op de laagste stand, voeg geen extra vocht toe en laat de stukken groenten vervolgens 1 voor 1 in de blender vallen. Houd wel goed in de gaten wanneer de groenten klein genoeg zijn gesneden, anders houdt u een groentesmoothie over. Het is ook mogelijk om broccoli- of bloemkoolrijst te maken in de blender. Dit doet u op dezelfde manier als hierboven beschreven, u hoeft de blender enkel in een hogere stand te zetten.

Deeg kneden

In een blender kunt u ook goed deeg kneden. De blender zorgt er namelijk voor dat het deeg goed luchtig wordt, waardoor het extra goed zal bakken in de oven. Meng voor het beste resultaat eerst de droge ingrediënten en voeg later de natte ingrediënten toe, stop het mengsel nu in de blender en laat het op de laagste stand draaien tot er een stevige deegbal ontstaat.

Zelf bloem maken

In een blender kunt u natuurlijk groenten en fruit vermalen, maar ook graan en tarwe zijn geen uitdaging voor de messen van de blender. Door graan- of tarwekorrels fijn te malen in een blender maakt u zelf uw eigen bloem. Dit is al helemaal handig wanneer u glutenvrij moet of wilt eten, want op deze manier bent u zeker van wat er in de bloem zit.

Lactose vrije melk

Bent u lactose intolerant of veganistisch? Dan drinkt waarschijnlijk lactosevrije melk. Ondanks dat er steeds meer alternatieven voor koemelk te koop zijn in de supermarkt, bevatten deze vaak veel toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen. Gelukkig is het ook mogelijk om zelf lactosevrije melk te maken. Dat doet u met een blender door water en noten op de hoogste stand tot een romige, melkachtige substantie te kloppen.

In plaats van een keukenmachine

Een (krachtige) blender levert eigenlijk hetzelfde resultaat als een keukenmachine. Het enige verschil is dat een keukenmachine relatief duur in aanschaf is en veel ruimte inneemt in uw keuken. Kies daarom voor een blender, want ook daarin kunt u op de lage stand bijvoorbeeld sauzen, boters, beslag en hummus maken.

Ijskoffie en cocktails

Een blender is ook uitermate geschikt om cocktails en ijskoffies in te maken. Let wel op of u een blender heeft die het aankan om ijs te vermalen, de messen van sommige blenders zijn hier namelijk niet sterk genoeg voor. Maar als dit een mogelijkheid is in uw blender zijn de opties qua verschillende soorten cocktails en ijskoffies eindeloos.

(Bron: Santé, Fitgirlcode.nl)

Geef een reactie