buurt

Buurt belangrijker dan grootte van het huis

Woningzoekenden zijn bereid om een kleiner en minder mooi huis te accepteren zodat zij in een betere buurt kunnen wonen. Hoe schoon en veilig een buurt is weegt voor de keuze van een huis het zwaarst. Dat blijkt uit onderzoek door woningplatform Pararius. 

Geen buitenruimte

Meer dan de helft van de 1400 ondervraagden is bereid om een kleiner huis om een huis zonder tuin of balkon te accepteren om in een voor hen ideale buurt te wonen. Maar liefst 47 procent is bereid om een buitenruimte te laten schieten. 39 procent heeft een minder mooie badkamer over voor wonen in de juiste buurt.

Ideale buurt

Volgens de ondervraagden is de ideale buurt schoon, veilig en verzorgd en zijn er voldoende voorzieningen. Ook de locatie ten opzichte van het werk speelt een belangrijke rol. Hierin verschillen de hogeropgeleiden van de lageropgeleiden. De eerste groep is bereid om verder voor het werk te reizen dan de tweede groep. 1 op de 3 is zelfs bereid om meer te betalen als dat een woning biedt in een goede buurt.

Voor ouderen is de buurt heel belangrijk

Voor de oudere woningzoekende weegt een goede buurt het zwaarst in de zoektocht naar een nieuwe woning. Het is voor de groep tussen 35 en 65 jaar de belangrijkste factor voor het wel of niet overgaan tot het accepteren van een huis. Jongeren onder de 25 jaar hechten meer waarde aan minder reistijd. Zelfs de keuze om te verhuizen naar een andere stad is een optie als er geen woning wordt gevonden in de juiste buurt. Daarin zijn jongeren weer meer flexibel dan ouderen.

(Bron: Nu.nl)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Lijkt me een open deur intrappen