Wist u dat er veel meer uit WhatsApp te halen is dan u denkt?

Het onderhouden van sociale contacten is belangrijker dan ooit. Een middel om dit in coronatijd te kunnen doen is via WhatsApp. Maar wist u dat er veel meer ui WhatsApp te halen is? En dat komt goed uit in deze tijd. Daarom heeft MAX de handen ineen geslagen met topwetenschappers,  waaronder Prof. Erik Scherder, via HouRitmeTegenCorona. Voor het onderhouden en terugkrijgen van sociale contacten is Knap WhatsApp bedacht. 

Knap WhatsApp

Knap WhatsApp is een programma dat wetenschappers in samenwerking met Omroep MAX hebben ontwikkeld om MAX-kijkers te helpen relaties te onderhouden met technologie, namelijk met WhatsApp. We gaan u slimme trucs aanleren, alsook leuke geven om nog makkelijker te communiceren. Eén van de wetenschappers die meewerkt aan dit onderzoek, dr. Jan Willem Lindemans, beschrijft in zijn column op MAX Vandaag wat het belang is van sociaal contact en hoe Knap WhatsApp daarbij kan helpen.

Dagelijkse uitdagingen

Vanaf 11 juni 2020 heeft u de kans om met velen anderen 14 dagelijkse uitdagingen aan te gaan om veilig uw vaardigheden met WhatsApp te verbeteren! Ook als u geen WhatsApp heeft, kunt u meedoen. En naast het verbeteren van uw vaardigheden, betekent meedoen ook dat u ons helpt om te leren hoe we het beste deze uitdagingen kunnen vormgeven en of communicatie via WhatsApp sociale contacten kunnen verbeteren. We leren dat door de feedback die u ons geeft tijdens het doen van deze dagelijkse uitdagingen.

Een paar van die uitdagingen

 • Het creëren van een groep om mee te chatten, bijvoorbeeld met uw vrienden of kennissen van vrijwilligerswerk
 • Het sturen van foto’s
 • Het sturen van een spraakbericht (om uw stem te laten horen of als typen lastig is)
 • Het gebruiken van emoji’s om teksten de juiste toon te geven

Doet u ook mee?

Janny, André en Robèrt zijn al fan. Doet u ook mee? Klik op de link en ga direct aan de slag!

Prof. dr. Erik Scherder vertelt over het belang van het onderhouden van sociale contacten en Knap WhatsApp in Tijd voor MAX op 11 juni 2020, 17.10 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (6)

 1. Marianne van der Zwet says:

  Goedendag,

  kan ik mij aanmelden voor communicatie op whatsapp

  1. janwilleml says:

   Dag Marianne,

   U kan zich aanmelden door op deze link te klikken (het is ook de link die in het oranje onder de video staat): https://vuamsterdam.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_dbTny4xJSUbCrsN

   Dank voor de interesse!

 2. Maria1 says:

  Waarom krijg ik dit pas te zien in een brief van 17 juni, terwijl het op 11 juni is uitgezonden ?

  1. janwilleml says:

   Inderdaad vreemd. Nu goed: u heeft nu toch de oranje link om u aan te melden.

 3. Jacobje says:

  Kan ik nog meedoen of moest je op 11 juni beginnen?
  Ik ben vorige week begonnen met het formulier, maar liep daarin vast. Heb vorige week al mail gestuurd naar Yusuf, maar geen reactie.
  Heeft het nog zin of was het tijdelijk?