grijs-haar

Uw grijze haar zo dragen, dat u niet ouder lijkt

Op een bepaald punt in ons leven verandert onze haarkleur naar grijs. Bij de 1 begint dat al op jonge leeftijd, bij de ander is dat op latere leeftijd. Dit kunt u omarmen of nog even uitstellen, door het te verven. Wie al wel de grijze coupe heeft, hoeft er niet per se oud(er) uit te zien. We geven tips hoe dit kan, voor zowel voor mannen als vrouwen.

Alles grijs verven

Vooral vrouwen willen het nog weleens uitstellen om de grijze haren te accepteren. Vaak omdat ze er dan voor het gevoel ouder uit gaan zien. De overgang van uw eigen haarkleur naar grijs kan dit effect creëren. Vooral voor wie donker haar heeft, is het effect groot. Bij blond haar is de overgang naar grijs minder groot. Het kan daarom helpen om uw haar alsnog te verven, maar dan in de grijskleur die al te vinden is op uw hoofd. In een eerder artikel geven we nog meer tips om geverfd haar mooi uit te laten groeien.

’50 shades of grey’

Ook meerdere tinten grijs in uw haar kunnen een jongere uitstraling geven. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld highlights en toner aan te brengen in uw haar. Door plukjes in lichtere tinten toe te voegen, valt grijs haar minder op en de toner zorgt ervoor dat de kleuren op een natuurlijke manier in elkaar over gaan.

rood-haar
Lees ook: Rood haar, bruin of blond: hoe komen we aan onze haarkleur?

Verzorg uw grijze haar goed

Grijs haar is anders dan blond, bruin of rood haar. Het wordt sneller droog en heeft daarom verzorging nodig. Droog haar kan er namelijk ook voor zorgen dat u er ouder uit ziet. Ook kan grijs haar snel gelig worden. Daarom wordt een zilvershampoo aangeraden. Een haarmasker of een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden (een leave-in conditioner) helpen om het haar minder droog te maken. Welke borstel u gebruikt kan ook nog verschil maken bij droog en pluizig haar. Voor de grijze lokken wordt aangeraden om een haarborstel met natuurlijk zwijnenhaar (boar bristle) te gebruiken.

Kies welke coupe u laat knippen

Wanneer vrouwen ouder worden, gaat er vaak een stuk van de lengte af. Maar ook met grijs haar hoeft u niet per se een kort kapsel te dragen. Volgens Margriet is de trend voor vrouwen met grijs haar in 2023 onder andere een lange bob en de pixie. De lange bob is haar tot onder de kaaklijn. De pixie is van achter kort en aan de zijkanten van het hoofd, maar wel langere haren bovenop.

pixie-kapsel

De Pixie

Het belangrijkste is eigenlijk dat uw kapsel bij de vorm van uw gezicht moet passen. Een kapper kan hier het beste antwoord op geven. Een paar korte plukken langs het gezicht of laagjes in uw haar, kunnen ervoor zorgen dat u er heel anders uitziet. En ook dat zorgt voor verjonging.

Grijze baard bij mannen

Bij mannen begint het grijs worden meestal bij de slapen en in de baard. Ook de baard kan geverfd worden, als het als vervelend wordt ervaren. Maar het kan er bij mannen juist ook voor zorgen dat het een natuurlijkere overgang wordt naar grijs haar op het hoofd. Ook het grijze haar in de baard heeft verzorging nodig, dat is al zo wanneer de natuurlijke kleur er nog wel in zit. Maar het grijze haar wordt ook droger. Een vochtinbrengende  baardshampoo kan hierbij helpen.

(Bron: Libelle, Margriet, Harpers Bazaar, Wellness Academie, Nivea, Philips. Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (2)

    johanna78 says:

    Waarom moeten we er perse jonger uit zien?

    madeliev says:

    Omdat we ijdel zijn?