Vrouw met bril en make-up.

Tips om make-up aan te brengen voor brildragers

Draagt u een bril en gebruikt u make-up? Dan kan het helpen om uw make-up eens op een andere manier aan te brengen. De plus- of minglazen zorgen voor een ander effect op uw ogen en wenkbrauwen. We geven tips waar u op kunt letten.

Gebruik een vergrotende spiegel

Allereerst is het vaak lastig om zonder bril uw make-up goed aan te brengen. U ziet immers minder goed. Daar zijn hulpmiddelen voor. Zo helpt het om een vergrotende spiegel te gebruiken. Zo kunt u ook minder knoeien. Daarnaast zijn er speciale brillen met een plussterkte, die maar 1 glas hebben. Deze kunt u van links naar rechts bewegen en zo heeft u toch nog goed zicht met 1 oog.

Make-up aanbrengen op het hele gezicht

Gebruikt u make-up over uw hele gezicht? Breng dan alles aan zoals u normaal ook doet. Voor de ogen hebben we hieronder losse tips. Wat bij brildragers wel nog belangrijk is om toe te voegen, is het fixeren. Dit zorgt ervoor dat er op uw neus en wangen geen strepen of afdruk van de bril zichtbaar wordt. Een laagje transparant poeder over uw make-up doet wonderen. Het zorgt er ook nog eens voor dat uw make-up minder afgeeft op uw bril.

Kleur lippenstift kiezen

Bedenk ook goed welke kleur lippenstift u opdoet. Niet elke kleur staat even mooi bij de kleur van het montuur. Warme roodtinten staan goed bij een bruine bril, terwijl frissere kleuren juist beter staan bij een blauw of grijs montuur.

Brillen met een plussterkte en make-up

Wie een bril met plussterkte draagt, krijgt grotere ogen. Hierdoor zijn oneffenheden beter te zien. Maar ook slecht verzorgde wenkbrauwen vallen zo sneller op. Wie oogschaduw draagt, is aan te raden om deze netjes aan te brengen. Om uw ogen niet nog groter te laten lijken, kan een matte oogschaduw helpen, in plaats van een glanzende.

Het aanbrengen van een eyeliner zorgt ook voor kleinere ogen. Een dun lijntje over het hele oog is het mooist. Borstel uw wenkbrauwen en gebruik eventueel een wenkbrauwpotlood om ze voller te laten lijken. Met wenkbrauwgel blijven de wenkbrauwen lange tijd mooi zitten. Doorzichtige mascara werkt ook.

nieuwe bril
Lees ook: Wennen aan een nieuwe bril, zo lukt dat het snelst

Brillen met een minsterkte en make-up

Wie een bril draagt met een minsterkte, zal juist kleinere ogen krijgen. Het kan daarom mooi zijn om uw ogen dan juist wat groter te laten lijken. Een oogschaduw met lichte en glanzende kleuren helpen hierbij.

Carmen Zomers is visagist en geeft aan Margriet tips om uw ogen verder groter te laten lijken. Ze legt uit dat glans, een donkere matte oogschaduw en een andere matte kleur samen goed werken. Door de glans op het bewegend ooglid te smeren, de donkere, matte kleur in de hoeken en een andere matte kleur in de arcadeboog van het oog krijgt het een goed effect. Hierdoor lijkt het overhangend ooglid dunner. Een eyeliner in de buitenhoeken van de ogen maakt ook dat het optisch groter lijkt.

Algemene tips voor brillendragers

Wat voor zowel de plus- als minsterkte geldt: een bril kan extra schaduw in het gezicht werpen. Dit maakt u ouder. Door concealer onder uw ogen te gebruiken vermindert u dit. De lichte kleur heft de schaduw op. Mascara kunt u ook gewoon gebruiken, dit wordt soms afgeraden. Wie lange wimpers heeft, doet er wel goed aan om deze voor het opsmeren de wimperkruller te gebruiken. Wimpers worden door mascara vaak verlengd en door het krullen zullen ze minder snel tegen de glazen aankomen. Let bij alle soorten make-up op dat ze niet te oud zijn. Make-up heeft namelijk ook een houdbaarheidsdatum.

Kies waar u zich prettig bij voelt

Maar uiteindelijk gaat het er vooral om dat u zich goed voelt met hoe u eruit ziet. Dus experimenteer eens met een andere look en kijk wat mooi staat!

(Bron: Margriet, Pearle, Libelle.be, Elle.be. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord