Recordaantal sporters naar Paralympische Spelen

De Nederlandse ploeg voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro bestaat dit jaar uit een recordaantal van 126 sporters. Vier jaar geleden vaardigde Nederland 91 atleten af naar Londen.

Reële kans op medailles

De Paralympische Spelen zijn van 7 tot en met 18 september 2016 en vinden net als de Olympische Spelen plaats in het Braziliaanse Rio de Janeiro. André Cats, chef de mission van de Paralympische Spelen, is verrast door het hoge aantal Nederlandse deelnemers. “De eis om mee te mogen gaan is toch echt een reële kans op een plek bij de top vier van de wereld. Dat zoveel sporters aan deze strenge norm hebben voldaan, is iets om nu al trots op te zijn.” aldus André.

Recordaantal sporten

Ook het aantal sporten waarin we ons laten zien is een record. André Cats: “We zijn ook nog nooit bij 14 sporten vertegenwoordigd geweest. Ten opzichte  van Londen strijden we dit keer wel om de prijzen bij boccia, bankdrukken, roeien en triathlon. Daarnaast gaan we in ieder geval ook bij atletiek, CP-voetbal, dressuur, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, tafeltennis, wielrennen, zeilen, zitvolleybal en zwemmen vol voor de medailles.”

Olympische Genen

MAX Vandaag portretteert net als bij de Olympische Spelen ook de (groot-)ouders van een aantal Paralympische sporters. Nieuwe video’s in de serie De Olympische Genen van… verschijnen vanaf dinsdag 6 september 2016 online.

(Bron: ANP)

Geef een reactie