PSV

PSV landkampioen: huldiging in Eindhoven

Eindhoven maakt zich op voor de huldiging van PSV. De Eindhovenaren zijn zondag 15 april 2018 voor de 24e keer landskampioen geworden. PSV verzekerde zich van de landstitel door concurrent Ajax met 3-0 te verslaan. En wie wint, wordt in het zonnetje gezet. Maandag 16 april om 19.00 uur wordt de selectie na een tocht door de stad gehuldigd op het Stadhuisplein.

Sfeer zit er goed in

Direct na de overwinning barst het feestgedruis los in het Philips-stadion en in het centrum van Eindhoven. Naast een vol stadion wordt de wedstrijd in veel café’s op grote schermen op de voet gevolgd. In de rust staat PSV voor met 2-0. De stemming zit er vanaf dan al goed in. Wanneer het eindsignaal is gefloten, staat de teller op 3-0; de landstitel is binnen. In Eindhoven barst het feest los. Trainer Philip Cocu leidt zijn elftal in 2015 en 2016 ook al naar het kampioenschap.

Overwinning goed bekeken op tv

Niet alleen in Eindhoven en omstreken is er goed naar de wedstrijd gekeken, ook de rest van het land zat voor de buis gekluisterd. Ongeveer 925.000 mensen zien de selectie kampioen worden. Nog eens 2,3 miljoen mensen kijken naar Studio Sport Eredivisie om de Eindhovenaren te zien winnen.

PSV

Huldiging

Het binnenhalen van de landstitel wordt in Eindhoven groots gevierd. De selectie gaat op een platte kar van het Philips-stadion naar het Stadhuisplein waar de huldiging plaats vindt. De kar vertrekt om 17.00 uur richting het Stadhuisplein. De huldiging is om 19.00 uur live te zien op NOS.nl, op de Facebookpagina van NOS Sport en te beluisteren op NPO Radio 1.

(Bron: ANP/NOS)

Geef een reactie