Carnaval 2023

Carnaval 2023 bij Omroep MAX

Na 2 jaar is het eindelijk óveral zover, want vanaf zaterdag 18 februari 2023 wordt er weer als vanouds carnaval gevierd. Omroep MAX is er ook bij en doet in samenwerking met de regionale omroepen verslag van optochten in Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel. 

MAX doet verslag

MAX neemt dit jaar de kijker weer mee op sleeptouw tijdens carnaval; één van de grootste volksfeesten van Nederland. Zo kan de carnavalsgekte door iedereen worden meebeleefd. De MAX-verslaggevers Mascha de Rooij, Bert Haandrikman, Pauline Spiering en Koen Bugter doen verslag van het de optochten. Zij gaan naar Eindhoven (Lampegat), Standdaarbuiten (Zwammegat), Oldenzaal (Boeskoolstedke), Heerlen (Sjpassemig) en Beek/Montferland (Vlègeldarp). Mascha de Rooij en Rob van Laar verzorgen het commentaar.

5 optochten in 4 provincies

Dit jaar wordt er verslag gedaan van carnaval en wel van 5 optochten in 4 provincies. Door coronajaren en storm kon de optocht in Eindhoven 3 jaar niet doorgaan. Dit jaar kunnen carnavalsvierders weer genieten van de Lampegatse Optocht; een stoet vol carnavalswagens.

In Standdaarbuiten, Zwammegat, zijn ’s avonds de straten voor de 36e keer prachtig verlicht tijdens de lichtjesoptocht. De Grote Twenstse Carnavalsoptocht trekt weer  door Oldenzaal, Boeskoolstedke.

Limburg kleurt rood, geel en groen met carnaval. Zo is de carnavalsoptocht van Heerlen, Sjpassemig, een kleurrijke stoet. En bestaat de optocht in Beek /Montferland, Vlègeldarp, uit 60 wagens en 15 loopgroepen.

Carnaval 2023 is te zien op dinsdag 21 februari 2023 om 16.10 uur bij MAX op NPO 1. 

(Foto: MAX)

Geef een antwoord