Nog maar 1 op de 5 Nederlanders te porren voor griepprik

De animo om een griepprik te halen, neemt steeds verder af. Dat constateert het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Vooral jongere en gezonde ouderen, met name vroege zestigers, zien ervan af. Waarom weet het instituut niet.

Dokter Ted: “verontrustend”

Tijdens de jaarlijkse vaccinatiecampagne van 2015 haalde nog maar 1 op de 5 Nederlanders de griepprik bij de huisarts en dat is alweer iets minder dan daarvoor. Er is al een dalende lijn sinds 2005. Dokter Ted van Essen over de verminderde animo in RTL Nieuws: “Dat vind ik verontrustend laag. Dat is net zo laag als 20 jaar geleden, toen de campagnes eigenlijk zo’n beetje begonnen. En het is zonde, omdat daardoor mensen meer risico lopen dan nodig is.” Lees ook de column van dokter Ted over wel of niet de griepprik nemen.

Griepprik nog wel populair onder 65-plussers

Naarmate de leeftijd toeneemt, gaan mensen wel vaker een prik halen. De mensen met een kwaal halen de griepprik ook nog wel. De griepprik is het populairst onder mensen boven de 65 jaar met een hoog risico op complicaties door een medische aandoening. Hiervan laat 71 procent zich vaccineren.

(Bron: ANP, RTL Nieuws)

Geef een reactie

Reactie

  1. Conny Kooijman says:

    Ik ben een van de weigeraars van de griepprik. Ik kreeg op mijn 60e jaar een oproep. Die heb ik genegeerd. Dat betekent dat je in het vervolg geen oproepen meer krijg. Ik ben nu 63 jaar. En ben nog kerngezond. En werk nog full time. En hoop d
    tot mijn 67e jaar te kunnen blijven werken.