Heel Nederland Thuis in Beweging

Heel Nederland Thuis in Beweging: wandelen en ‘briskwalken’

Door de (terechte) corona-maatregelen zitten we nog best veel thuis, terwijl algemeen bekend is dat bewegen juist heel belangrijk is voor de gezondheid van lichaam en geest. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer. Op verschillende platforms waaronder MAX Vandaag biedt zij wekelijks oefeningen aan.

De tip voor deze week: wandelen en tussendoor ‘briskwalken’

Als het u lukt ga dan regelmatig een uur wandelen. Om het wandelen net wat extra’s te geven gaat Olga elke 5 minuten ‘briskwalken’. Dat is extra stevig wandelen. Dit doet zij 1 minuut en dan pakt ze het gewoon wandelen weer op. Probeer dit elke 5 minuten te doen. Is dat te intensief? Doe het dan om de 10 of 15 minuten een minuut lang.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Geef een reactie

Reactie

  Johanna M says:

  Geachte Olga Commandeur

  Sinds coronatijd heb ik Nederland in Beweging ontdekt. Met een glimlach doe ik mee met de leuke en nuttige oefeningen die Duco Bauwens en u ons voorschotelen. Een halfuur lang, want via Uitzending gemist doe ik aan twee afleveringen achter elkaar mee.
  Geweldg dat Duco Bauwens en u de oefeningen met zoveel warmte en enthousiasme voordoen. Geweldig ook dat de oefeningen zo gevarieerd zijn.

  Ik hoop dat Jullie beiden nog vele jaren de boegbeelden van Nederland in Beweging zijn.

  Met vriendelijke groet