Heel Nederland Thuis in Beweging: maak van bewegen een gewoonte

Door de (terechte) corona-maatregelen zitten we nog best veel thuis, terwijl algemeen bekend is dat bewegen juist heel belangrijk is voor de gezondheid van lichaam en geest. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpen Olga Commandeur en Duco Bouwens zich op als nationale personal trainers. Op verschillende platforms waaronder MAX Vandaag bieden zij wekelijks oefeningen aan.

De tip van deze week: maak van bewegen een gewoonte

Sporten is niet voor iedereen een gewoonte. Voor Duco wel, hij sport en beweegt al vanaf zijn 9e. En volgens hem wordt iets een gewoonte door het vaak te doen. Net zoals het poetsen van de tanden. Dat doen we ook zonder er bij na te denken bijna, het is een gewoonte. Zo kan dat ook met sporten en bewegen. En dat is een heel gezonde gewoonte, want sporten en bewegen is goed voor lichaam en geest. Duco geeft tips deze (sportieve) gewoonte u eigen te maken.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelly 42 says:

    Ik vind het jammer dat de tijdstip veranderd is. Ik doe al heel veel jaren mee met Ned.in beweging om 9.15. uur.Maar nu word het uitgezonden om 10.15. uur. Ik krijg vaak koffie visite of ben zelf weg. Het was om 9.15 uur een prettige tijd om de dag mee te beginnen. Hopelijk deze tijd weer terug en ik spreek hier namens veel mensen.
    Vriendelijke groeten